Annonce
Navne

Verdens hurtigste svømmer på den forkerte dag

Den danske svømmer Rikke Møller Pedersen, der den 9. januar fylder 30 år, er verdens hurtigste i 200 meter brystsvømning. Arkivfoto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Rikke Møller Pedersen, der onsdag 9. januar fylder 30 år, satte verdensrekord i semifinalen, men blev toer i finalen i 200 meter bryst ved langbane-VM i 2013.

Den danske svømmer Rikke Møller Pedersen er den kvinde i historien, der hurtigst har tilbagelagt 200 meter brystsvømning.

Ved langbane-VM i 2013 brugte Rikke Møller Pedersen, der onsdag den 9. januar fylder 30 år, 2 minutter og 19,11 sekunder på at tilbagelægge de 200 meter i bassinet i Barcelona. Alligevel måtte hun rejse hjem fra den spanske storby med en sølvmedalje. Verdensrekorden blev så at sige sat den forkerte dag.

Det var nemlig i semifinalen torsdag 1. august, at hun satte rekorden. Men i fredagens finale måtte hun nøjes med andenpladsen. Russeren Yulia Efimova var over et halvt sekund hurtigere.

Skuffelsen var tydelig, da den danske verdensrekordindehaver kravlede op ad bassinkanten efter finalen.

- Jeg ved ikke, hvad jeg skal sige. Lige nu er jeg lidt skuffet. Det var et godt løb, og jeg kæmpede og forsøgte at nå forrest. Men det lykkedes ikke, sagde en mærket Rikke Møller Pedersen direkte på tv.

Efter at have sundet sig et par minutter mere fortalte hun til Politiken, at hun hellere ville have vundet VM-guld end at være verdensrekordindehaver.

- Medaljer består, og rekorder forgår, så jeg ville gerne have byttet, sagde hun.

Annonce

Slidt skulder

Sølvmedaljen i Barcelona er hendes eneste metal vundet til et langbane-VM. Til gengæld har hun hele 24 andre medaljer, der er vundet ved enten langbane-EM, kortbane-EM eller -VM. Dertil kommer en olympisk bronzemedalje fra Rio de Janeiro. Her var hun en del af den succesfulde danske holdkap, der blev nummer tre i 4 x 100 meter medley.

Hun håber på at kunne levere endnu en toppræstation ved OL i Tokyo i 2020, men måske siger kroppen nej. Det fortalte hun til Jyllands-Posten i november.

- Siden OL i Rio har jeg døjet med smerter i skuldrene. Da jeg endelig blev skannet, fik jeg at vide, at jeg har slidt halvdelen af min højre ledlæbe i højre skulder af, sagde Rikke Møller Pedersen.

Hun forklarede, at hun nu har sat jagten ind på at finde specialister, der kan genoptræne hende.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Terror skal bekæmpes uden tøven

Takket være en dygtig indsats fra Politiets Efterretningstjeneste (PET) og syv af landets politikredse kan Danmark meget vel være sluppet for ét eller flere terrorangreb. Ved en koordineret aktion onsdag blev flere end 20 adresser over hele landet ransaget og omkring 20 personer anholdt. Ifølge det oplyste fik politiet fat i alle de personer, der var mistænkt, og der menes derfor i denne sag ikke at være flere potentielle terrorister på fri fod. De anholdte vil blive fremstillet ved grundlovsforhør, flere af dem sigtet efter straffelovens såkaldte terrorparagraf. Det er sparsomt med oplysninger i sagen, men ifølge politiet har flere af de anholdte haft "militant, islamistisk motiv" til den planlagte terrorhandling, som vi indtil videre ikke ved noget om. Sagen vidner om den dødsens alvorlige situation, vi som land befinder os i. Der findes iblandt os mennesker, der drevet af islamisk fundamentalisme vil os det ondt, som ingen midler skyer og hvis mål er at skabe skræk og rædsel ved så dødelig terror som muligt. Det er hinsides vores fatteevne, hvorfor de er i besiddelse af så indædt had til de frie samfund, hvis beskyttelse de nyder godt af hver dag, men det er de. Det er ubegribeligt, hvorfor de overhovedet lever i vores vestlige demokratier, men det gør de. Desværre. Det må vi indrette os efter og droppe enhver naiv forestilling om andet, end at vi har været under angreb, at vi er under angreb og at vi kommer under angreb. Mindst én gang tidligere har dansk politi afværget et større terrorangreb, da fire mand i 2010 blev anholdt for at planlægge et attentat mod JP/Politikens Hus i København. I 2015 blev der gennemført to terrorangreb i København på Krudttønden og mod en jødisk synagoge. Her blev to mennesker dræbt. Vi har allerede tilladt mere overvågning og registrering i samfundet, men vi bryder os ikke om at ofre vores frihed på terrorens alter. Lige i dag må vi glæde os over, at der med dygtigt politiarbejde formentlig blev afværget et grusomt terrorangreb.

Annonce