Annonce
Udland

Verdens laveste mand er død i Nepal

Prakash Mathema/Ritzau Scanpix
Khagendra Thapa Magar, som boede i Nepal, var 67,08 centimeter høj ifølge Guinness Rekordbog.

Verdens laveste mand, der samtidig var i stand til at gå, er død. Han blev 27 år.

Khagendra Thapa Magar, som boede i Nepal, var 67,08 centimeter høj ifølge Guinness Rekordbog.

Rekordbogen siger i en udtalelse, at Magar "ikke lod sin manglende højde forhindre ham i at få det meste ud af livet".

Allerede i 2010, da han var 18 år, kunne han kalde sig verdens laveste. Rekorden blev dog overtaget af en anden for en periode, men Khagendra Thapa Magar blev atter indehaver af rekorden som 23-årig.

Siden da fik han mulighed for at rejse til mere end et dusin lande og kom i tv i både Europa og USA.

Han nåede at være en del af en national turistkampagne i Nepal, hvor besøgende blev lokket til landet med slogans om "verdens højeste bjerg og verdens laveste mand".

I sin sidste tid var Magar flere gange på hospitalet på grund af helbredsproblemer. Han døde af en lungebetændelse, oplyser hans familie til nyhedsbureauet AFP.

Efter hans død er Edward "Nino" Hernandez i Filippinerne blevet verdens laveste mand, som kan gå. Han måler 70,21 centimeter.

Junrey Balawing fra Filippinerne er endnu kortere, 59,93 centimeter, men han kan ikke gå selv.

/ritzau/AFP

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Annonce