Annonce
Udland

Verdenskendte japanske animationsfilm er på vej til Netflix

Kevork Djansezian/Reuters
For første gang nogensinde vil de verdenskendte animationsfilm fra Studio Ghibli snart kunne streames globalt.

Streaminggiganten Netflix har sikret sig rettighederne til samtlige af de populære animationsfilm fra det japanske Studio Ghibli.

Det oplyser Netflix mandag i en pressemeddelelse.

De i alt 21 film vil være tilgængelige i alle lande på nær i Nordamerika og Japan. Dermed vil filmene altså også kunne ses i Danmark.

Det er første gang, at alle filmene kan streames globalt. Det skriver det amerikanske kulturmedie The Hollywood Reporter.

Størstedelen af filmene, der er populære over hele verden, er instrueret af den 79-årige japanske instruktør Hayao Miyazaki.

Blandt dem er "Chihiro og heksene" (på engelsk "Spirited Away"), der i 2002 modtog den prestigefulde Guldbjørn for Bedste Film ved den internationale filmfestival i Berlin. Den modtog desuden en Oscar for Bedste Animationsfilm.

Filmene bliver undertekstet i 28 forskellige sprog og indtalt i op til 20 sprog.

- Det her er en drøm, der går i opfyldelse, for Netflix og vores millioner af medlemmer, siger Aram Yacoubian, der er Netflix' animationsdirektør.

Filmene fra Studio Ghibli inkluderer foruden "Chihiro og heksene" blandt andet "Min nabo Totoro", "Prinsesse Mononoke" og "Det levende slot".

Christian Monggaard, der er filmanmelder ved Information, kalder det "et kup", at Netflix har sikret sig rettighederne.

Det sker i et opslag på Twitter.

- Godt nyt til alle Ghibli- og Miyazaki-fans. Fra februar vil man kunne se alle deres film på Netflix. Lidt af et kup for streamingtjenesten, skriver han.

Filmene vil blive lagt på streamingtjenesten ad tre omgange. Det sker den 1. februar, den 1. marts og den 1. april, oplyser Netflix.

/ritzau/

Netflix'' pressemeddelelse om Studio Ghibli-film
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Der bliver brug for hjælpepakker sommeren over

Meget tyder på, at vi nu er vidne til det største og mest voldsomme tilbageslag, der nogensinde er registreret i USA. Det skrev Dansk Erhvervs cheføkonom, Tore Stramer, i en økonomisk kommentar, organisationen med hovedsæde i den gamle Børsen-bygning i København sendte ud torsdag eftermiddag. Lige ovre på den anden side af gaden ligger Finansministeriet, hvor det torsdag formiddag på et pressemøde blev slået fast, at andet kvartal i år ser ud til at blive det sorteste kapitel i dansk økonomis historie. Til sammen tegner det et dystert billede, der gør det nødvendigt, at vi i et helt usædvanlig grad står sammen om at redde, hvad reddes kan i dansk erhvervsliv. De meget omfattende hjælpepakker rækker formentlig ikke. Derfor er det fornuftigt, at den socialdemokratiske regering torsdag indledte politiske forhandlinger om et såkaldt serviceeftersyn af hjælpepakkerne. Finansminister Nicolai Wammen sagde efter pressemødet, at han kunne forestille sig en forlængelse af hjælpepakkerne til 9. juli. Men det er ikke usandsynligt, at det ikke engang er lang tid nok, hvis ikke for mange ellers sunde virksomheder dør af pengemangel. Det er desværre realistisk, at hjælpepakkerne helt eller delvist skal vare sommeren over for at få den ønskede effekt. Blandt de mange årsager er den hurtigt voksende krise i USA og den meget langsomme genåbning af Danmark. USA er vores største eksportmarked, som op imod 900.000 danske job er direkte eller indirekte afhængige af, så den amerikanske nedtur kan ramme danske virksomheder meget hårdt. Dertil kommer, at regeringen valgte den dyreste løsning, da første fase af genåbningen blev meddelt i mandags. Eksperter præsenterede regeringen for tre mulige modeller for en genåbning. Den valgte model vil ifølge tænketanken Kraka koste et månedligt tab på 14 milliarder kroner, mens mellemløsningen ville have været fem milliarder kroner billigere uden, at den nødvendigvis havde kostet flere menneskeliv.

Annonce