Annonce
Læserbrev

Verdensmål og hverdagsmål

Læserbrev: Lørdag den 14. november var vi inviteret til debat på Vonsild Skole.

Eleverne på Vonsild skole – og alle andre skoler – er fremtiden. I er dem der kommer til at stå ansigt til ansigt med alvoren i situationen, og I er dem der for alvor skal holde fast i en dagsorden om, at verdensmålene er den måske vigtigste diskussion lige nu.

Derfor vil vi opfordre jer til at knokle videre, vise vejen og fortsat udfordrer omgivelserne med skarpe spørgsmål og krav om forandring.

Vi tre politikere er enige om, at vi i Kolding kan nå de ambitiøse mål, der er sat omkring reduktion af CO2. Vi vil nå det for klimaets skyld, og vi vil nå det for i unge menneskers skyld. Så lad os arbejde sammen om det, og holde hinanden fast i den ambition

Måske Vonsild skole er den første blandt sine. Noget tyder i hvert fald på, at I mener det, når I arbejder med emnet.

”Be the change” lyder opfordringen i hæftet ”Fra verdensmål til hverdagsmål.

Det er i gode eksempler på. Vi kommer gerne forbi en anden gang, hvor vi kan fortsætte debatten.

Tak.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Med fingrene i fælleskassen: Hvor meget bliver mon ikke opdaget?

Det er en fortærsket vittighed i mediebranchen, at der er for få naturkatastrofer og for lidt korruption i Danmark til, at man kan bedrive ordentlig journalistik. Måske står talemåden for fald. Det skyldes hverken den tørre sommer sidste år eller det våde efterår i år, men mere at tilliden til vores offentlige instanser er under pres. Det er ikke bare korruption, vi ser, men også offentligt ansatte lederes tilbøjelighed til at skaffe penge eller fordele til sig selv i kraft af deres job. Og det er mindst lige så slemt. Vi kunne her i avisen i denne uge fortælle, at en politiassistent og en politikommissær fra Esbjerg er tiltalt for at have instrueret en betjent i ikke at undersøge lovligheden af en knallert involveret i et færdselsuheld. Knallertens fører var søn af en politikommissær. Politifolkene er nu tiltalt for misbrug af offentlig stilling. Det var også i denne uge, der bød på en skrækhistorie om, at to tidligere ansatte ved Forsvarets Ejendomsstyrelse er tiltalt for at have modtaget bestikkelse på henholdsvis 1,7 million og 35.250 kroner. Dømmes de tiltalte, slutter de sig til den alt for lange række af sager, som svækker vores tillid til, at myndigheder og deres ansatte til enhver tid vil handle i fællesskabets interesse. Vi har Britta Nielsen-sagen. Vi har den ansatte i Skat, der blev idømt fire et halvt års fængsel for at hjælpe en ven med at få udbetalt uberettiget refusion af udbytteskat. Vi havde for nogle år siden sagen om it-firmaet Ateas bestikkelse af ansatte i Region Sjælland. Så er det jo, at man ikke kan lade være med at spekulere på, hvor mange lignende forbrydelser der ikke bliver retsforfulgt. Sikkert en hel del, vil mange nok gætte på. Når vi tænker sådan, er vi et skridt nærmere ved at miste tilliden til vores myndigheder og vores vilje til at betale skat til at opretholde dem. Det er dybt alvorligt. Politikerne har et arbejde at gøre, og det haster mere, end de måske selv er klar over.

Annonce