Annonce
Tønder

Verdensstjerne synger julen ind i kirken

Emmelie de Forrest giver koncert i Agerskov Kirke den 2. december. Hun vil foruden en nyfortolking af grandprix-tittet Only Teardrops også syge klassiske julesalmer. Pr-foto: Emmelie de Forrest
Grandprix-vinderen Emmelie de Forrest gæster Agerskov, hvor hun giver koncert i kirken. Her vil hun synge egne fortolkninger af julesalmer og hendes eget hit "Only teardrops".

AGERSKOV: Det er ikke ofte, at en vinder af det Europæiske Melodi Grandprix gæster Agerskov Kirke. Men i starten af december kommer vinderen fra 2013, Emmelie de Forrest til Agerskov, hvor hun synger julen ind.

Den 26-årige sanger glæder sig til at skulle dele julens kærlige budskab i sange som "En rose så jeg skyde", "Dejlig er jorden", "Det er koldt derude" og "Når du ser et stjerneskud" samt nogle af de største amerikanske julesange krydret med en nyfortolket version af ”Only Teardrops”. Under koncerten bliver Emmelie akkompagneret af en trio.

Koncerten er arrangeret af de initiativrige trio, der går under navnet Blomsterpigerne i Agerskov.

Ellen Jacobsen glæder sig til koncerten, hvor grandprixvinderen vil vise nye sider af sit repertoire.

- Nu er hun jo en anden version af sig selv, siger Ellen Jacobsen, som håber, at den unge sangerinde kan trække et yngre publikum i kirken.

Annonce

Lys i mørket

Siden Emmelie som barn sang julekoncerter i den lokale landsbykirke, har hun drømt om at synge julekoncerter igen, så det er en drøm, der går i opfyldelse 2019.

- For mig er juletiden et lyspunkt i den mørke tid. Jeg oplever en helt særlig glæde og livsbekræftende stemning, som jeg gerne vil dele med publikum gennem julesange, der virkelig rører mit hjerte. Julen drejer sig jo i bund og grund om hjertevarme og næstekærlighed, siger Emmelie de Forrest i en pressemeddelelse.

Billetter kan købes på Nembillet.dk til 180 kroner eller hos Spar i Agerskov, hvor prisen er 160 kroner per billet.

Der er i alt 270 pladser i kirken, og der er allerede solgt en del billetter.

- Der er lidt pladser endnu, men vi er deropad, siger Ellen Jacobsen.

Koncerten finder sted den 2. december klokken 19.30.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vores naboers mismod tiltager konstant

Allerede før første stolpe var sat, skabte det danske vildsvinehegn tysk mismod . Her er det en udbredt opfattelse, at der er tale om en camoufleret grænsemur. Anlægget bliver kædet sammen med den danske indrejsekontrol og skaber hos vores naboer billedet af et land, der ønsker at isolere sig. Nu er hegnet færdig, og alt er meget værre. Det viser sig, at hegnet er en dødsfælde for vildtet. Billeder af kvæstede og dræbte dyr fylder tyske, sociale platforme og traditionelle medier. Selv landsdækkende tv har haft indslag. Med tysk logik er hegnet ubegribeligt. Naboerne påpeger ganske korrekt, at afspærringen ikke er nogen garanti for, at den afrikanske svinepest ikke når vores breddegrader. Vildsvin kan snige sig over i de passager, der er skyldes veje og vandløb. Samtidig er dyrene fremragende svømmere, der let kan krydse Flensborg Fjord. Endelig udgår den største smittefare ikke nødvendigvis fra vildsvin, men fra mennesker. Hvis en inficeret, polsk kødpølse på en eller anden vis havner i danske dyrs fødekæde, er skaden sket. Alle disse indvendinger er ubestrideligt rigtige. Og så må der vel stikke noget andet under, konkluderer førnævnte, tyske logik. Vi er hidtil ikke lykkedes med at forklare, at der i høj grad er tale om en mentalhygiejnisk foranstaltning. Danske landmænd og fødevaresektorens mange ansatte kan sove lidt roligere, fordi der trods alt er rejst en barriere mod smitten. Samtidig sender vi et signal til de udenlandske markeder om, at vi bekymrer os om fødevaresikkerheden. Da dette budskab tilsyneladende er usælgeligt hos vores naboer, kan vi i det mindste begrænse skaden. Derfor er det fint, at der nu træffes foranstaltninger, som skal begrænse faren for yderligere skader på vildt. Men samtidig må det være tilladt at undre sig over, at ingen havde forudset problemet. Så var vi nok stadig blevet stemplet som nationalister. Men vi var i det mindste sluppet for beskyldningen om, at vi slog Bambis mor ihjel.

Kolding For abonnenter

- At lukke en havn... det er sgu da ikke noget, man bare lige gør

Annonce