Annonce
Kultur

Vestager, metalmusik og sønderjysk kaffebord: Tag med til Folkemøde i Ribe

EU-kommissær Margrethe Vestager medvirker ved Genforeningens Folkemøde i Ribe, hvor der er masser af arrangementer at give sig i kast med. PR-foto
Alle sejl er sat til med foreløbigt 148 arrangementer, når der fra 21. - 24. maj afholdes Folkemøde i Ribe i anledning af Genforeningen.

Ribe: Den nationale fejring af 100-året for Sønderjyllands genforening med Danmark er netop skudt i gang, og de på landsplan mere end 1.000 arrangementer er nu annonceret på www.genforeningen2020.dk.

Her kan man også se de indtil videre 148 arrangementer, som finder sted under folkemødet i Ribe, mens nogle måske vil finde det lettere at danne sig et overblik over det store arrangement på www.folkemødeiribe.dk, hvor man kan få masser af inspiration til at deltage undervejs i de fire folkemødedage i Kr. Himmelfartsferien 21.-24. maj.

Alle arrangementer er gratis, selv om der dog skal betales for eventuelt tilknyttede traktementer, ligesom der er normal entré ved arrangementerne på Vadehavscentret, og overordnet set er Folkemødets mange forskellige tilbud overvældende.

Annonce

Tætpakkede dage

Koncerter inden for omtrent alle genrer lige fra Danmarks internationale vokalensemble Ars Nova til ”Ribes eget” metalband, Aphyxion. Der er stribevis af foredrag og fortællinger om historien, nationale brydninger, mindretallenes skæbne mere mere, hvor man blandt andet kan opleve EU-kommissær Margrethe Vestager. og derudover er der fællessangs-arrangementer, folkekøkken, sønderjysk kaffebord, unge-folkemøde, klimaparlament, film og teater og masser af andre aktiviteter.

Alt i alt fire tætpakkede dage med oplevelser, fordybelse, debatter, musik og minderigt samvær med centrum på Domkirkepladsen og mere end 20 forskellige andre lokaliteter i Ribe.

Man sikrer sig plads ved arrangementerne ved fra 1. marts at reservere billetter via arrangementerne på www.genforeningen2020.dk, hvor også øvrig information vil fremgå. Ribe Stift står bag initiativet til Folkemødet, som endvidere har modtaget støtte fra støtte fra Kulturministeriets og Folketingets pulje til markering af Genforeningsjubilæet 2020, Region Syddanmarks kulturpulje, Esbjerg Kommune, Det Sønderjyske Salmelegat, Ribe Stiftsråd, provstierne i Ribe Stift med flere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Der bliver brug for hjælpepakker sommeren over

Meget tyder på, at vi nu er vidne til det største og mest voldsomme tilbageslag, der nogensinde er registreret i USA. Det skrev Dansk Erhvervs cheføkonom, Tore Stramer, i en økonomisk kommentar, organisationen med hovedsæde i den gamle Børsen-bygning i København sendte ud torsdag eftermiddag. Lige ovre på den anden side af gaden ligger Finansministeriet, hvor det torsdag formiddag på et pressemøde blev slået fast, at andet kvartal i år ser ud til at blive det sorteste kapitel i dansk økonomis historie. Til sammen tegner det et dystert billede, der gør det nødvendigt, at vi i et helt usædvanlig grad står sammen om at redde, hvad reddes kan i dansk erhvervsliv. De meget omfattende hjælpepakker rækker formentlig ikke. Derfor er det fornuftigt, at den socialdemokratiske regering torsdag indledte politiske forhandlinger om et såkaldt serviceeftersyn af hjælpepakkerne. Finansminister Nicolai Wammen sagde efter pressemødet, at han kunne forestille sig en forlængelse af hjælpepakkerne til 9. juli. Men det er ikke usandsynligt, at det ikke engang er lang tid nok, hvis ikke for mange ellers sunde virksomheder dør af pengemangel. Det er desværre realistisk, at hjælpepakkerne helt eller delvist skal vare sommeren over for at få den ønskede effekt. Blandt de mange årsager er den hurtigt voksende krise i USA og den meget langsomme genåbning af Danmark. USA er vores største eksportmarked, som op imod 900.000 danske job er direkte eller indirekte afhængige af, så den amerikanske nedtur kan ramme danske virksomheder meget hårdt. Dertil kommer, at regeringen valgte den dyreste løsning, da første fase af genåbningen blev meddelt i mandags. Eksperter præsenterede regeringen for tre mulige modeller for en genåbning. Den valgte model vil ifølge tænketanken Kraka koste et månedligt tab på 14 milliarder kroner, mens mellemløsningen ville have været fem milliarder kroner billigere uden, at den nødvendigvis havde kostet flere menneskeliv.

Annonce