Annonce
Tarm

Vesterhav Syd-høring: Aflys det forældede projekt

Feriehusudlejerne og Nr. Lyngvig Camping har i flere omgange protesteret mod de kystnære møller. Nu vil de have projektet helt aflyst eller sende møllerne ud på 32 kilometer, skriver de et et høringssvar: Arkivfoto: Jørgen Kirk
De kystnære møller skal meget længere ud på havet end ti kilometer, lyder det i høringssvar fra turistbranchen og tre byrådsmedlemmer, som alle står bag deres egne høringssvar.

Ringkøbing-Skjern: Det kommer næppe bag på ret mange, at der er sendt nogle kontante høringssvar til Energistyrelsen i sagen om placeringen af Vesterhav Syd-møllerne.

Et af dem kommer fra fem feriehusbureauer og Nr. Lyngvig Camping, som helt konkret opfordrer myndighederne til helt at droppe projektet.

"Vi mener, at de kystnære vindmøller Vesterhav Syd er et forældet projekt og bør aflyses hurtigst muligt. Møllernes størrelse og teknologiske forbedringer samt deres udvikling gennem de seneste år betyder, at der i dag er et væsentligt bedre grundlag for at opføre møllerne meget længere ude på Vesterhavet, minimum 32 kilometer," hedder det i høringssvaret fra Novasol-Dansommer, Esmark Feriehusudlejning, Sol og Strand, Dancenter, Danwest og Nr. Lyngvig Camping.

De advarer endnu en gang om den nedgang i turistindustrien på 20 procent, som de mener, mølleprojekter i udlandet har været årsag til. Derfor mener de, at der bør indledes nye undersøgelser ved Horns Rev eller den kommende Thor havmøllepark ud for Thorsminde.

Turistfolkene er bestemt ikke alene om at opfordre til, at møllerne kommer længere ud end de ti kilometer. Tre byrådspolitikere har indsendt deres egne høringssvar. SF'eren Niels Rasmussen vil have flyttet møllerne ud på 20 kilometer og længere mod syd. Han påpeger i sit høringssvar, at man kunne forledes til at tro, at byrådet i sin tid var enige om, at møllerne skulle placeres så tæt på kysten som muligt. Men at det alene skyldes en meget lukket politisk proces.

Fjordlistens Jesper Lærke og hans lokalformand Niels Najbjerg skriver i deres høringssvar, at de massive borgerprotester har gjort indtryk, og at Fjordlisten ønsker møllerne placeret så sydvestligt som muligt og indenfor Folketingets oprindelige projektområde, hvis ydergrænse lå 20 kilometer fra kysten. Derfor vil det være spiseligt med møller i to-tre rækker på 15-20 kilometer, lyder det i høringssvaret.

Også løsgængeren Lennart Qvist vil have møllerne længere ud end den grænse på ti kilometer, som et flertal i økonomiudvalget vedtog i sidste uge. Derfor opfordrer han til at placere møllerne 30 kilometer fra kysten, alternativt 20 kilometer, som er ydergrænsen for den oprindelige projektområde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Annonce