Annonce
Kultur

Vesterhavet, Krylen og Bagges Dæmning er kulisse i ny musikvideo: Det var en hundekold fornøjelse

Anders Hornshøj er et af de fem medlemmer af vokalgruppen Postyr. Han er frontfigur og forsanger på orkestrets nyeste single "Anybody Else But Me" og musikvideoen, der er optaget ved Vesterhavet. Foto fra videoen: Adam Sadílek
Den elektroniske vokalgruppe Postyr udsender i dag, tirsdag, en ny single og en musikvideo, hvor Vesterhavet spiller en hovedrolle og forsangerens far en birolle.
Annonce

Vestkysten: Han frøs hele vejen hjem.

Selv om det var tidligt efterår, og solen skinnede, var det ikke bare en fantastisk, men også hundekold fornøjelse at være frontfigur i den elektroniske vokalgruppe Postyrs nyeste musikvideo.

Det kan forsanger Anders Hornshøj Laugesen skrive under på. Den konservatorieuddannede Herningenser tilbragte nemlig hele 12 timer ved Vesterhavet iført jakke, skjorte og slips – og gåsehud - for at optage videoen midt i september.

Han nøjedes ikke med at gå på stranden med det brusende Vesterhav i baggrunden. Han var også en tur i bølgerne.


- Det var en kold, blæsende og vanvittig smuk dag - og en fantastisk kulisse til den historie, vi vil fortælle med musikken. Der er både en voldsomhed og en ro med de åbne vidder, fortæller han.

Anders Hornshøj Laugesen er fra Herning, og han har været i området mange gange om sommeren. Derfor faldt valget netop på Vesterhavet, observationsbunkeren Krylen og broen ved Bagges Dæmning, da orkestret var på udkig efter en passende lokation til videoen.

Annonce

Tog sin far med

Postyrs nye single hedder ”Anybody Else But Me” og handler ifølge Hornshøj om den tvivl, angst og stress, der kan opstå, når man som menneske skal finde ud af, hvem man er, og hvad man står for.

Postyr har optaget en musikvideo, hvor forsangeren på nummeret, Anders Hornshøj, har sin far Arne Laugesen med som statist. Foto fra Videoen: Adam Sadílek

- Man er et produkt af sine forældre, og så står man dér,  35 år og på egne ben, siger han.

Helt på egne ben behøvede Anders Hornshøj dog ikke stå under videooptagelserne. Han havde nemlig lokket sin far med. Arne Laugesen spiller en ældre udgave af sønnen. I musikvideoen ser Anders Hornshøj blandt andet sig selv i et spejl, men det er hans fars ansigt, der toner frem. Scenen er optaget i Krylen.


Det var en kold, blæsende og vanvittig smuk dag - og en fantastisk kulisse til den historie, vi vil fortælle med musikken. Der er både en voldsomhed og en ro med de åbne vidder.

Anders Hornshøj, Postyr


- Det har taget fire timer at få vores ansigter 'merged' (forenet, red.) i den efterfølgende video. Jeg er rigtig glad for, at min far var frisk på at være med, for vi ligner faktisk hinanden ret meget, fortæller Anders Hornshøj.

Annonce

71-årig debutant

Anders Hornshøjs mor, forfatter og foredragsholder Gitte Hornshøj, er ellers hende, der plejer at stå frem i offentligheden. Men nu er scenen altså overladt til ægtefællen Arne Laugesen. Og han havde ikke det mindste imod at springe ud som statist i musikvideoen.

- Jeg ville gerne hjælpe de unge mennesker. De spurgte, om jeg ikke ville være med, og det var en sjov oplevelse – selv om det var koldt. Jeg er meget tilfreds med resultatet, siger den 71-årige musikvideo-debutant.

Vokalgruppens single bliver offentliggjort i dag – på bas, sangskriver og producer Kristoffer Fynbo Thornings 40-års fødselsdag. Videoen er klar til YouTube lørdag. Men Dagbladets læsere er altså inviteret med til en snigpremiere allerede nu.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce