Annonce
Sport

Vestjyden fik intet med fra Sjælland

Esbjerg Cricketklub er tvunget til at vinde næste opgør, hvor de ude møder Herning, hvis de skal holde kontakten til de øvrige bundhold. Arkivfoto: Lars Johansen.

København: Turen til Storkøbenhavn fik ikke det ønskede udfald for Esbjerg Cricketklub, der tabte både til de direkte konkurrenter fra Albertslund og topholdet fra KB.

Søndagens kamp mod KB blev en kort affære. Esbjergenserne scorede her kun 84. Turen i marken begyndte godt for esbjergenserne, men trods fire hurtige gærder, kunne esbjergenserne ikke hindre topholdet i at tage sejren.

Det er også mere lørdagens 166-127 nederlag til Albertslund, der kan få stor betydning for esbjergenserne, der med nederlaget nu har to point op til Albertslund.

- Kampen kan have afgjort nedrykningen for os. Det bliver svært, for vi skal vinde to kampe mere end Albertslund for at slutte over dem i tabellen, fortæller Esbjerg Cricketklubs Kasper Rubin.

En af de bedste muligheder for at hente ind på Albertslund får esbjergenserne om små to uger, når de ude møder det tredje bundhold, Herning.

KB - Esbjerg Cricketklub 87 for fire - 84 for 10.

Cricket, elitedivision.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hvad bilder ministeriet sig ind?

I 2014 besluttede et flertal i Folketinget, at man ville have 14 års dansk indsats i Afghanistan undersøgt med særlig vægt på det civilt-militære samarbejde. Forsvarsakademiet, Dansk Institut for Internationale Studier samt et konsulentfirma skulle står for opgaven, men nu viser aktindsigter til Berlingske, at man i Forsvarsministeriet langt hen ad vejen ikke var tilfreds med især en række kritiske passager i udkastet til den endelig rapport. 14 kritiske passager er enten blevet fjernet eller ændret, således at slutresultatet tegner et mere rosenrødt billede af den danske indsats i Afghanistan, end det oprindeligt var tiltænkt, inden Forsvarsministeriet kom med forslag til, hvor man skulle have slettelakken frem. Nu bliver der i denne verden helt generelt lavet alt for mange rapporter, men denne havde dog det ædle formål at orientere Folketinget om, hvad der var gået godt og skidt. En rimelig idé, skulle man synes, al den stund, at danske soldater sendes ud i livsfarlige missioner, ligesom det danske samfund bruger milliarder af kroner på disse opgaver. Men Forsvarsministeriet syntes åbenbart ikke, at det var nødvendigt for vores folkevalgte eksempelvis at få at vide, at et fælles sekretariat mellem Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet ikke fungerede. Ej heller skulle det frem, at velkendte indretninger som offentlige udbud, der på vores breddegrader er med til at forhindre korruption, faktisk gjorde det modsatte i Afghanistan. Folketinget er altså blevet forholdt væsentliger oplysninger, og det er en skandale, også selv om ministeriet meddeler, at man jo bare kom med forslag til, hvad der skulle ændres eller slettes. Den har man hørt før, og den bliver ikke mere sand af at blive gentaget. Denne sag vidner om, at Forsvarsministeriet og nogle ansatte der har haft mere travlt med at pleje eget ry og karrierer end at oplyse Folketinget sandfærdigt om, hvad der er foregået i Afghanistan. Det er ikke bare uhæderligt, det er at sætte sig over landets øverste parlamentariske forsamling.

Kolding

Vej spærret: Store mængder regn giver problemer i Kolding

Annonce