Annonce
Tarm

Efter dramatisk generalforsamling: Forening vil alligevel ikke lukke sig selv

Der skal ske noget nyt, hvis foreningen Kulinarisk Vestjylland skal have en fremtid. Derfor arbejder foreningen på en version 2.0., der meget vel kan få fokus på gastronomi og madturister. Fremover bliver det dog uden formand Kent Viborg (tv.) i front, mens projektleder Bjarne Thy (th.) forsætter. Arkivfoto: Joan Anette Karlsen
Kulinarisk Vestjylland vil alligevel ikke lukke sig selv. I stedet arbejder foreningen på at udvikle Kulinarisk Vesjylland 2.0, lyder det.

RINGKØBING-SKJERN: Det lignede en afsked med foreningen Kulinarisk Vestjylland, da foreningen tidligere på året havde en dramatisk generalforsamling, hvor bestyrelsen indstillede, at foreningen nedlægges, som formand for Kulinarisk Vestjylland, Kent Viborg, meldte ud kort efter generalforsamlingen.

Nedlæggelsen kom på tale, fordi fødevaremarkedet ikke stod til at modtage økonomisk støtte fra Erhvervsværkstforum med forklaringen, at man ”ikke kan bruge kommunale midler til noget, der kan virke konkurrenceforvridende”.

Men nu er fødevaremarkedets farvel udskiftet med et på gensyn. I en pressemeddelelse fremgår det, at foreningen arbejder på et genopfinde sig selv i en version 2.0.

- Vi må erkende, at vores fremlagte treårsstrategi ikke modtog den økonomiske opbakning, som var nødvendig, og at foreningen med det gamle setup ikke havde en fremtid. Men efter mange opfordringer og positive tilbagemeldinger er den tilbageværende bestyrelse indstillet på at fortsætte arbejdet med at genopfinde foreningen, siger afgående formand Kent Viborg i pressemeddelelsen.

Annonce

Overvejer gastroturisme

Med i arbejdet med at genrejse foreningen får man bestyrelseshjælp fra Mike Erikstrup fra virksomheden Din Insekt Butik, Lone Fløe fra det kommunale storkøkken Åkanden og Anders Juhl fra Lowlands Denmark.

Blandt de nye mulige indsatsområder, foreningen overvejer, er ’gastroturisme’, som er kombineret rejse og ophold for folk med særlig interesse for mad af høj kvalitet.

- Det er et fokusområde for turistforeningen, da vi her ser en kraftig stigende interesse blandt vores gæster, og her kunne Kulinarisk Vestjylland godt spille en rolle, lyder det fra formand for Ringkøbing Fjord Turisme, Bent Gråkjær.

Hos de resterende bestyrelsesmedlemmer i Kulinarisk Vestjylland ser man heller ikke geografien som et problem.

- Det er vores indtryk, at folk vil køre længere og længere efter den kulinariske oplevelser. Så derfor var det også en mulighed for os på sigt at udvide området, som Kulinarisk Vestjylland skal favne, siger bestyrelsesmedlem i Kulinarisk Vestjylland, Per Østergaard.

I forbindelse med gentænkningen af foreningen Kulinarisk Vestjylland melder med-grundlægger af foreningen og formand Kent Viborg sin afgang, så den kan finde sin nye retning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Covid 19: Lad os nu bare få ro på

I Italien er syv personer døde af covid 19 også kaldet coronavirus. Omkring 300 er smittet. Også i Storbritannien er der smittede og så at sige på vores dørtrin er der mistanke om et tilfælde i Hamborg. På Tenerife er danskere i isolation på et hotel, efter en italiensk gæst åbenbart har bragt smitten med sig.På den baggrund er det sandsynligt, at smitten kan nå os. Er det en alvorlig situation? Ja, bestemt. Men der er ikke tale om en katastrofe.Det indtryk kunne nemt opstå, hvis man kaster et blik på børserne. De danske aktier har haft de største kurstab i årevis. På de internationale børser er billedet det samme.Kursfaldene er ikke noget bevis på faren fra covid 19, men bekræfter blot, at Mogens Lykketoft havde ret, da han i sin tid og med noget grovere ord konstaterede, at finanssektoren var befolket af sensitive sjæle.Covid 19 er en ny sygdom. Derfor har vi ikke noget naturligt immunforsvar, ligesom det foreløbig kun er en påstand, at Kina skulle have udviklet en vaccine.Men med alle disse forbehold er coronavirus slet og ret influenza. Den sygdom er bestemt ikke til at spøge med. Således døde godt 1600 danske af influenza i sæsonen 2017/2018.For hver af disse afdøde og deres pårørende var der tale om en tragedie. Men influenzadødsfaldene har vi år efter år, uden det udløser panik endsige styrtdyk på børserne.En angstprovokerende kendsgerning er, at vi alle på et tidspunkt skal dø. Den gode nyhed er, at der kun er ringe sandsynlighed for, at coronavirus koster os livet.I sygdommens epicenter, Kina, er omkring 80.000 med sikkerhed smittet, og knap 3000 dødsfald er officielt registreret. Det svarer til en dødelighed med rigtig mange nuller på førstepladsen i procenten af døde i forhold til Kinas enorme befolkning på næsten 1,4 milliarder mennesker. Selv hvis mørketallet i antallet af døde er tre, fire eller endog ti gange højere, er regnestykket det samme.Det er således ikke den sorte død, der hærger. Lad os være vagtsomme, men ikke paniske.

Annonce