Annonce
Tarm

Vestjysk kaffebord for femte gang i Ådum

Kaffebordet bliver i sønderjysk stil med både bløde og hårde kager. Arkivfoto: Bodil Kronborg

Ådum: Søndag 1. marts kl. 15-17 inviterer den lokale Husholdningsforening til Vestjysk Kaffebord i Ådum Forsamlingshus. I 2016 fik bestyrelsen ideen til fælles kaffebord, og det blev et forsøg, som slog an. Så det er nu femte gang, der inviteres til kaffe med stort kagebord. Det er stadig værd at gentage og samlede sidste år i alt 145 gæster.

Bestyrelsen mønstrede sidst 25 forskellige slags bagværk, som blev sat frem på det lange tag-selv bord gennem salen. Der var god afsætning. Opskrifterne findes frem fra egne gemmer, sammen med mødres og svigermødres med flere. Der vil være boller, kringle, kikskage, frugttærte, kræmmerhuse med flødeskum, lagkager, ægmakroner og mere endnu.

Annonce
Sidste år dukkede 145 gæster op til kagearrangementet. Arkivfoto: Bodil Kronborg

Sønderjysk inspiration

Lidt inspiration er i år hentet fra det sønderjyske kaffebord, som blev serveret i hele den landsdel i forbindelse med 100 års Genforeningsfesterne. Traditionen, der har særlige regler for bagværket med hårde, tørre og bløde kager og 21 slags til fuldt sønderjysk bord.

Der vil i år være et sønderjysk islæt i Ådum med valnøddekage, svesketærte, rugbrødslagkage, "goed raad" og kniplingskager på bordet.

Det bliver en festlig og velsmagende oplevelse også i Ådum, hvor man kan invitere naboer, familie og venner til eftermiddagskaffe. For en favorabel entré nydes kaffe, the og alt det kage, man kan spise. Alle er velkomne, og der er ingen tilmelding.

/Bodil

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Støjplagede borgere raser over kampfly som aldrig før: Klager er næsten tredoblet på et år

Kommentar For abonnenter

Mens vi venter på motorvejen

Det er lidt med motorvejene, som det er med vindmøllerne. Vi vil sådan set rigtig gerne have dem, men de skal bare ikke ligge tæt på, hvor vi selv bor. De kritiske røster var klart i overtal, da der tilbage i sommeren 2017 blev sat gang i en offentlig høring af planerne omkring en ny midtjysk motorvej – populært kaldet for Hærvejsmotorvejen. Samme billede er der ved den igangværende høring i forbindelse med VVM-undersøgelsen Tilbage i 2017 var eksempelvis Bække Lokalråd og Bække Borgerforening særdeles klare i mælet i deres høringssvar, hvor én af sætningerne lød således: - Frygten er, at en motorvej - med eller uden afkørselsramper - vil sætte gang i en langsom, men sikker affolkning. Citat slut. Det er ikke noget at sige til, at frygten for en motorvej er til stede. Ikke mindst støjen fra tusindvis af biler, som vil passere forbi, giver anledning til betydelig utryghed hos mange. Dertil kommer også en motorvejs indiskutable indgriben på naturen og miljøet. Argumenterne fra utrygge borgere er ganske forståelige. Men som med meget andet, så er debatten omkring motorveje ikke udelukkende sort eller hvid. Motorvejene kan rent faktisk også bringe noget positivt med sig. Erhvervsudviklingen har ganske mange steder, hvor der er blevet etableret motorveje, vist sig at være positiv. Der er positive eksempler nok – selv inden for vores egen kommune. I Vejen, Brørup og Holsted taler udviklingen i erhvervslivet tæt ved motorvejen sit klart tydelige sprog. Danish Crowns slagteri i Holsted var med sikkerhed ikke blevet placeret i området, havde der ikke været en motorvej Også længere oppe i det midtjyske er der klare fortællinger om, at motorvejen klart kan bringe noget positivt med. I Ikast-Brande Kommune konstateres det, at motorvejene er med til at øge bosætningen og etablering af nye erhvervsvirksomheder. I Silkeborg er der også begejstring. I den midtjyske by er der knap et år efter åbningen af motorvejen for nogle få år siden sat rekord i salget af erhvervsjord. Om hærvejsmotorvejen overhovedet bliver til noget, vil blive afgjort inde på Christiansborg. Men i næste måned – mandag den 16. marts – har Vejdirektoratet inviteret til borgermøde i Vejen. Her vil der blive orienteret om VVM-undersøgelsen og de seks linjeføringer, som er bragt i forslag. To af linjeføringerne vil medføre ganske mange kilometer asfalt gennem Vejen Kommune – og vil også byde på to til- og frakørselsramper dels ved Bække og dels ved Gesten. Hvordan det modtages, må vi se tiden an. Men ud over den forståelige utryghed omkring støj og negativ indvirkning på natur og miljø så vil en ny motorvej også give nogle muligheder. GOD SØNDAG

Annonce