Annonce
Varde

Coronavirus: Vestjysk praksis beskytter sig mod at blive epicenter

Jens Mindstruplund har taget forholdsregler mod smitte, som rykker tættere på. Foto: Morten Nielsen
Lægeklinik kunne utilsigtet sprede virus, hvis ikke der gøres noget. Det vurderer praktiserende læge i Varde.
Annonce

Varde: Praktiserende læge Jens Mindstruplund, 49 år, fra Varde har nu taget forholdsregler, så hans lægeklinik ikke kommer til at sprede coronavirus. Som et af de første synlige tegn i Varde på epidemien har han sat et skilt på døren med en advarsel.

Skiltet informerer om, at patienter, der har mistanke om at være smittet med coronavirus eller har været i områder med risiko, bedes vende om og sætte sig i forbindelse med klinikken telefonisk.

Det er for at læge og personale ikke bliver smittet og dermed utilsigtet begynder at sprede coronavirus. Jens Mindstruplunds lægepraksis hedder Koruklinikken, og foruden Jens arbejder hans kone Lene som sygeplejerske sammen med en ansat lægesekretær i klinikken.

- Det særlige er, at vi har en åben konsultation uden tidsbestilling telefonisk, siger Jens Mindstruplund.

Det betyder, at der dagligt kommer en masse patienter i klinikken, og det udgør naturligvis en reel risiko for, at Koruklinikken bliver epicenter for spredning, hvis ikke der advares.

Symptomer

  • Risiko-områderne er: Kina, Iran, Sydkorea, Japan, Hongkong og Singapore. I Italien er der risiko i de nordlige regioner: Emilia-Romagna, Lombardiet, Piemonte og Veneto.
  • Man kan være smittet uden at få symptomer. Men hos de fleste starter sygdommen med forkølelsessymptomer som for eksempel snue med næseflåd og nysen, ondt i halsen eventuelt ledsaget af lettere sygdomsfornemmelse og let temperaturforhøjelse.
  • Oftest efterfølges tilstanden i løbet af et par dage af tilstoppet næse og hoste.
  • Svækkede personer kan blive alvorligt syge.
  • Kilde: Sundhedsstyrelsen
Annonce

Han maner til besindighed

Men samtidig maner Jens Mindstrup til besindighed, når det kommer til coronavirus. Der er nogle, der vil blive syge, men det er ikke vores tids pest eller kolera.

- Der vil ikke værre en masse mennesker, der dør, siger Jens Mindstruplund.

Den er som hård influenza og udgør en risiko for svækkede mennesker. Jens Mindstruplund vurderer, at den vil sprede sig til Sydvestjylland, uanset hvilke forholdsregler, der tages.

Hvis en patient i klinikken ringer med en begrundet mistanke om coronavirus, så følger klinikken myndighedernes instrukser. Det vil sige, at patienten henvises til Infektionsmedicinsk Afdeling i Odense, hvis lægen skønner mistanken begrundet. Der vil så komme en specialambulance for at afhente patienten og køre til undersøgelse.

Jens Mindstruplund har taget forholdsregler mod smitte, som rykker tættere på. Foto: Morten Nielsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aabenraa

Sønnen ramt af covid-19: Byrådsmedlem rasende over udelukkelse fra byrådsmøde

Vejen

Frisør låner for at overleve: Har endnu ikke fået penge fra hjælpepakker

Vejen

Helle har mistet 90 procent af omsætningen under nedlukningen: - Jeg har haft ondt i maven over det her længe

Annonce