Annonce
Debat

Vestkystvejen skal bringes i spil nu

Der har i mange år været et ønske om at forlænge Vestkystvejen fra rundkørslen i Billum og op til Vittarp. Borgergruppen i Varde Byråd ser gerne, at staten hjælper til med finansieringen. Arkivfoto: Henrik Reintoft

Det er ikke nogen hemmelig, at der er god grund til at sikre, at folketingsmedlemmer valgt i sydvest Danmark ved - at vi som (land)kommune er udfordret på infrastruktur og til tider har svært ved at løfte opgaven selv. For eksempel ved investeringer i veje.

Vestkystvejen er en vej, der ville betyde meget for trafikken. Både med hensyn til tid og miljøet. I dag kører både biler og lastvogne længere, end det der reelt er nødvendigt.

Samtidig har man i Varde Kommune sikret vækst i turistområderne og vil gerne fortsætte muligheden for også at udvikle de mindre byer i kommunen.

Men som det er i dag, står kommunerne selv med finansiering af eksempelvis Vestkystvejen. Den er anslået til at koste knap 70-100 millioner. Det er meget i en mindre kommunekasse, men ikke så meget i en statskasse.

Målet med dette indlæg er at sætte finansieringen af disse typer veje – her Vestkystvejen - i spil, således, at staten enten finansierer sådanne veje eller åbner op for en attraktiv måde at være medfinansierende på eller alternativt, at der er gode og billige lånemuligheder.

Herved sikres, at en kommune lettere kan lave en bedre infrastruktur de steder, hvor det giver mening for miljøet og bosætning og afvikling af trafikken generelt.

I Borgergruppen er vi for rute 11. Men vi bør kommunalt også have en reel mulighed for at finansiere veje a la Vestkystvejen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Træt af kø til kviktest? Disse dage og tidspunkter er der størst chance for at komme hurtigt til

Varde

Kommunen greb ind: Nedbrydningsarbejde på Ansager Skole er stoppet

Annonce