Annonce
Varde

Veteranen der hjælper andre blev hædret med pris og penge

Claus Kring får årets skulderklap overrakt af tv. filialdirektør i Sydbank Varde, Gertie Baugaard Gorzelak og lokalredaktør for JydskeVestkysten i Varde, Dorthe Knudsen. Foto: Chresten Bergh
Claus Kring,veteran og førtidspensioneret med PTSD efter tre udsendelser på Balkan,fik årets skulderklap fra Sydbank og JydskeVestkysten.
Annonce

Varde-Jegum: Han har selv været der. Han kender turen ned, men han kender også turen op, og dét bragte tirsdag aften Claus Kring på podiet ved Sydbank Vardes aktionærmøde i Arnbjerg, som modtager af Årets Skulderklap.

Hæderen, og de medfølgende 5.000 kroner, fik han, fordi han har brugt sine egne erfaringer på at hjælpe andre i samme situation.

Netop fordi han selv fandt vejen op igen, efter fire års tilflugt i skovene med sin hund og sin sovepose.

Med den erfaring i bagagen har Claus Kring etableret "Veteraners Levevilkår", hvis eneste formål er at hjælpe andre veteraner i samme situation.

Han har egenhændigt opsøgt, talt med og hjulpet 350 veteraner med sår på sjælen.

Og det fik de 400 deltagere ved bankens aktionærmøde til at kvittere med et stort bifald.

Annonce

En hård dag på jobbet

Ligesom det fik lokalredaktør Dorthe Knudsen, fra JydskeVestkysten i Varde, til for første gang at overlade sin fire måneder gamle datter til aftenmad via sutteflaske, for at være tilstede og hædre Claus Kring med tale og overrækkelse af skulderklappet.

Hun satte Claus Kring, og med ham de hundredvis af andre, skadede veteraners situation i perspektiv i en tale med udgangspunkt i sin egen hverdag.

For lokalredaktøren kan en hård dag på jobbet være at finde fire kommafejl i den trykte avis, at have en computer, der skal opdateres lige før deadline og at konstatere, at der er udsolgt af colaer i køleskabet.

For soldaten i den fredsbevarende styrke i Bosnien var en hård dag at blive beskudt. At komme ind i en bygning, hvor mænd, kvinder og børn var dræbt, og at se mennesker blive henrettet - uden at han kunne gøre noget, fordi missionen kun var fredsbevarende.

Annonce

Perspektiv

Lidt af et perspektiv.

Claus Kring fik månedens skulderklap i december. Fem andre fortræffelige indsatser fik også skulderklap i løbet af 2018. Men, i en garnisonskommune som Varde og med Claus Krings enestående enmandshærs indsatser, var det en fuldt fortjent modtager, der tirsdag aften kom på scenen til klapsalver.

Aktionærmødet i Sydbank Varde er altid et tilløbsstykke, med 400 billetter der bliver revet væk til en aften i Arnbjerg. Foto: Chresten Bergh
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Vejen til en normal hverdag: Her får du de to stik mod covid-19

Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Annonce