Annonce
Esbjerg Energy

Veteranen Hjulmand viste vejen i drømmekamp

Sune Hjulmand sørgede for målene til 1-0 og 2-0, da Esbjerg Energy tirsdag aften imponerede med en sejr på hele 6-0 i Rungsted. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
30-årige Sune Hjulmand spiller i fjerdekæden hos Esbjerg Energy, og han laver ikke længere mange mål, men han gik forrest i tirsdagens fornemme udesejr på hele 6-0 i Rungsted.

ESBJERG ENERGY: Det udviklede sig til en regulær ydmygelse af hjemmeholdet, da et meget veloplagt Energy-mandskab tirsdag aften gæstede ellers formstærke Rungsted.

Hele 6-0 (3-0, 1-0, 2-0) vandt Esbjerg Energy, og dermed må man da i den grad sige, at holdet fik pletten fra fredagens hjemmebanenederlag på 4-0 mod Frederikshavn vasket af.

Sune Hjulmand og resten af særdeles velfungerede fjerdekæde var med til at gøre forskellen. Hjulmand, der ellers ikke har fundet vej til netmaskerne en eneste gang indtil videre i sæsonen, scorede til både 1-0 og 2-0. Og allerede efter knapt 13 minutter blev det endnu bedre for Energy, da Matthew Pistilli øgede til 3-0.

I midterperioden blev det 4-0 ved Zach Pochiro, og også i tredje periode sad tingene lige i skabet for gæsterne, der satte trumf på med scoringerne til 5-0 og 6-0 ved Simon Grønvaldt og Valdemar Ahlberg.

Alle seks Energy-mål blev i øvrigt scoret i fem mod fem.

Og så var det i øvrigt første gang i denne sæson, at Energy holdt nullet, så naturligvis også en stor præstation af målmand Mathias Seldrup.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vores naboers mismod tiltager konstant

Allerede før første stolpe var sat, skabte det danske vildsvinehegn tysk mismod . Her er det en udbredt opfattelse, at der er tale om en camoufleret grænsemur. Anlægget bliver kædet sammen med den danske indrejsekontrol og skaber hos vores naboer billedet af et land, der ønsker at isolere sig. Nu er hegnet færdig, og alt er meget værre. Det viser sig, at hegnet er en dødsfælde for vildtet. Billeder af kvæstede og dræbte dyr fylder tyske, sociale platforme og traditionelle medier. Selv landsdækkende tv har haft indslag. Med tysk logik er hegnet ubegribeligt. Naboerne påpeger ganske korrekt, at afspærringen ikke er nogen garanti for, at den afrikanske svinepest ikke når vores breddegrader. Vildsvin kan snige sig over i de passager, der er skyldes veje og vandløb. Samtidig er dyrene fremragende svømmere, der let kan krydse Flensborg Fjord. Endelig udgår den største smittefare ikke nødvendigvis fra vildsvin, men fra mennesker. Hvis en inficeret, polsk kødpølse på en eller anden vis havner i danske dyrs fødekæde, er skaden sket. Alle disse indvendinger er ubestrideligt rigtige. Og så må der vel stikke noget andet under, konkluderer førnævnte, tyske logik. Vi er hidtil ikke lykkedes med at forklare, at der i høj grad er tale om en mentalhygiejnisk foranstaltning. Danske landmænd og fødevaresektorens mange ansatte kan sove lidt roligere, fordi der trods alt er rejst en barriere mod smitten. Samtidig sender vi et signal til de udenlandske markeder om, at vi bekymrer os om fødevaresikkerheden. Da dette budskab tilsyneladende er usælgeligt hos vores naboer, kan vi i det mindste begrænse skaden. Derfor er det fint, at der nu træffes foranstaltninger, som skal begrænse faren for yderligere skader på vildt. Men samtidig må det være tilladt at undre sig over, at ingen havde forudset problemet. Så var vi nok stadig blevet stemplet som nationalister. Men vi var i det mindste sluppet for beskyldningen om, at vi slog Bambis mor ihjel.

Annonce