Annonce
Sønderborg

Veterantraktorer mødes i Mjang

Mjang: I weekenden 27. og 28. juli slår Mjang Veterantraktor – og Maskinsamling og Sydals Traktorlaug portene op til det årlige træf. Det er det 15. gang der bliver holdt træf på Nedergaden 12 i Mjang. Der er åbent fra kl 10 til 16 begge dage, og der er fri entre.

På træffet kan opleves mange forskellige traktorer, høstmaskiner, selvbindere, mejetærskere og for eksempel JF-maskiner, fra da bedstefar var landmand.

Den gamle brandsprøjte fra Hørup er også at finde, samt et skomagerværksted og en smedje. Der vil også være mulighed for at gøre en god handel til stumpe – og kræmmermarked på pladsen. /EXP

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Esbjerg

Gasolin-guitarist udstiller i Esbjerg

Læserbrev

Dansksindede sydslesvigere skal lettere kunne blive danskere

Læserbrev: De skal ikke blive glemt! Sådan sagde den tidligere Venstre-statsminister Niels Neergaard for 100 år siden på Dybbøl. Hans ord står stadigvæk som en garanti for støtte, sammenhold og samarbejde mellem Folketinget og sydslesvigerne. Derfor var det kun naturligt, at den tidligere Venstre-regering i 2018 gjorde det lettere for dansksindede sydslesvigere at opnå dansk statsborgerskab. Dog er vi i Folketinget blevet gjort opmærksomme på, at der efter regelændringerne i 2018 er opstået en uholdbar situation. For som reglerne er på nuværende tidspunkt, bliver dansksindede sydslesvigere med bopæl i Danmark, der ønsker dansk statsborgerskab efter de lempede regler, stillet dårligere end hvis vedkommende er bosiddende syd for grænsen. Det går ikke, da vi gerne skulle have letforståelige og simple regler, så de dansksindede sydslesvigere bosat i Danmark har let mulighed for at blive statsborgere såfremt de ønsker det. Derfor har et bredt flertal i Folketinget nu ændret reglerne, så de er ens uanset om man bor på den ene side af grænsen eller ej. Her, 100 år efter genforeningen, fungerer området omkring den dansk/tyske grænse som et forbillede for hele verdenen. Jeg håber, at vi med dette lille skridt har gjort vores til, at samarbejdet og fællesskabet bliver endnu stærkere.

Annonce