Annonce
Tønder

Veterantraktorpløjning for 20. år i træk i Mårbæk

Lørdag 14. september er det 20 år siden, at man første gang luftede veteranerne på Inger og Andreas Hansen jorder. Pressebillede

Mårbæk: Dansk Veteran Traktor Klub er en landsdækkende klub for folk med interesse for traktorer, maskiner, redskaber m.m., fra "de gode gamle dage". Klubben har omkring 3500 medlemmer fordelt over hele landet.

En af aktiviteterne er efterårets pløjedage, hvor der er mulighed for at få luftet materiellet og hygge sig sammen med "vennerne". I Mårbæk har Inger og Andreas Hansen i 20 år i træk stillet et areal til rådighed, så man har kunnet komme og hyggepløje, men også for alvor gå til stålet, og forsøge at kvalificere sig til at deltage i DM i veterantraktorpløjning, som er en del af Landboungdommens aktiviteter.

Lørdag 14. september er det 20 år siden, at man første gang luftede veteranerne på Inger og Andreas Hansens jorder. Det markeres med en konkurrence med omkring 30 deltagere, hvor der også bliver lejlighed til at se, hvordan man pløjer med hestespand.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund

Brandvæsenet pumper løs: Oversvømmelser rammer lufthavnsparkering

Leder For abonnenter

Hvad bilder ministeriet sig ind?

I 2014 besluttede et flertal i Folketinget, at man ville have 14 års dansk indsats i Afghanistan undersøgt med særlig vægt på det civilt-militære samarbejde. Forsvarsakademiet, Dansk Institut for Internationale Studier samt et konsulentfirma skulle står for opgaven, men nu viser aktindsigter til Berlingske, at man i Forsvarsministeriet langt hen ad vejen ikke var tilfreds med især en række kritiske passager i udkastet til den endelig rapport. 14 kritiske passager er enten blevet fjernet eller ændret, således at slutresultatet tegner et mere rosenrødt billede af den danske indsats i Afghanistan, end det oprindeligt var tiltænkt, inden Forsvarsministeriet kom med forslag til, hvor man skulle have slettelakken frem. Nu bliver der i denne verden helt generelt lavet alt for mange rapporter, men denne havde dog det ædle formål at orientere Folketinget om, hvad der var gået godt og skidt. En rimelig idé, skulle man synes, al den stund, at danske soldater sendes ud i livsfarlige missioner, ligesom det danske samfund bruger milliarder af kroner på disse opgaver. Men Forsvarsministeriet syntes åbenbart ikke, at det var nødvendigt for vores folkevalgte eksempelvis at få at vide, at et fælles sekretariat mellem Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet ikke fungerede. Ej heller skulle det frem, at velkendte indretninger som offentlige udbud, der på vores breddegrader er med til at forhindre korruption, faktisk gjorde det modsatte i Afghanistan. Folketinget er altså blevet forholdt væsentliger oplysninger, og det er en skandale, også selv om ministeriet meddeler, at man jo bare kom med forslag til, hvad der skulle ændres eller slettes. Den har man hørt før, og den bliver ikke mere sand af at blive gentaget. Denne sag vidner om, at Forsvarsministeriet og nogle ansatte der har haft mere travlt med at pleje eget ry og karrierer end at oplyse Folketinget sandfærdigt om, hvad der er foregået i Afghanistan. Det er ikke bare uhæderligt, det er at sætte sig over landets øverste parlamentariske forsamling.

Esbjerg

Video: Molboarbejde med massive vandmasser: Bilka-kryds oversvømmet da store regnmængder blev pumpet i ring

Annonce