x
Annonce
Tønder

Veterantraktorpløjning for 20. år i træk i Mårbæk

Lørdag 14. september er det 20 år siden, at man første gang luftede veteranerne på Inger og Andreas Hansen jorder. Pressebillede

Mårbæk: Dansk Veteran Traktor Klub er en landsdækkende klub for folk med interesse for traktorer, maskiner, redskaber m.m., fra "de gode gamle dage". Klubben har omkring 3500 medlemmer fordelt over hele landet.

En af aktiviteterne er efterårets pløjedage, hvor der er mulighed for at få luftet materiellet og hygge sig sammen med "vennerne". I Mårbæk har Inger og Andreas Hansen i 20 år i træk stillet et areal til rådighed, så man har kunnet komme og hyggepløje, men også for alvor gå til stålet, og forsøge at kvalificere sig til at deltage i DM i veterantraktorpløjning, som er en del af Landboungdommens aktiviteter.

Lørdag 14. september er det 20 år siden, at man første gang luftede veteranerne på Inger og Andreas Hansens jorder. Det markeres med en konkurrence med omkring 30 deltagere, hvor der også bliver lejlighed til at se, hvordan man pløjer med hestespand.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Efterlysning: Hvor er Daniel?

Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

Sydjylland

Fortsat færre syddanskere indlagt med coronavirus: Koncerndirektør forventer dog stigning efter påske

Danmark

Liveblog: Disse børn og ansatte skal ikke i skole eller børnehave efter påske

Annonce