Annonce
forside

VGT-exitpoll var ikke helt ved siden af

VGT's elever forudsagde valgresultatet i Ringkøbing-Skjern Kommune med stor præcision. Foto: Jørgen Kirk

Faktisk ramte gymnasieeleverne fra Tarm plet, når man tager den statiske usikkerhed i betragtning

TARM: Samfundsfagslærerne på VGT kan roligt tage et par bakker flødeboller med til deres elever i morgen som tak for godt arbejde. Elevernes exitpoll på gårsdagens kommunalvalg i Ringkøbing-Skjern Kommunen forudsagde valgresultatet med ganske stor præcision.

- Vi er meget godt tilfredse ud. Vi rammer inden for den statistiske usikkerhed, fortæller underviser Stefan Flyger Jørgensen, der stod for exitpoll'en.

120 elever besøgte samtlige 25 valgsteder og indhentede 1425 svar.

Annonce

For godt til at være sandt

Målingen forudsagde en vælgerlussing til Venstre og en stor fremgang til Kristendomkraterne. Hvilket er hvad, der skete.

- Det irriterer os, at vi ramte over på Venstre, selvom det er inden for de procentpoint, som den statiske usikkerhed giver, men vi til gengæld rammer KD's fremgang lige i øje, siger Stefan Flyver Jørgensen.

Han stødte i øvrigt ind i Kristian Andersen fra KD, da han selv skulle stemme i Tarm. Borgmesterkandidaten ville vide om exitpoll'en nu også var til at regne med og hørte lidt om den statiske usikkerhed.

- Han havde vist den oplevelse, at det var for godt til at være sandt. Men det gik jo faktisk bedre end vi forudså, siger Stefan Flyger Jørgensen.

Tog højde for pensionister

Svarene blev indhentet om formiddagen mellem 9 og 11, hvor der ofte er overtal af pensionister på valgstederne.

- Det havde vi lagt ind i beregningerne, ligesom vi havde taget højde for, at vi er en kæmpestor kommune, hvor der er stor forskel på land og by, forklarer Stefan Flyger Jørgensen.

Exitpoll'en blev lavet for at eleverne skal lære om statiske metoder og den kommende tid skal eleverne nærstudere tallene.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Sådan undgår du at få coronavirus: Tag bare til Norditalien, men kram ikke en italiener

Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Annonce