Annonce
Kommentar

Vi ændrer adfærd i krisen

Annonce

Det er historiske tider, vi oplever i disse uger. Dramatiske tider. Vort fællesskab er sat på stand by, virksomheder og forretninger bløder, og antallet af ledige stiger dag for dag. På trods af flere hjælpepakker, som er vedtaget med en hast, så man nærmest forundres.

Coronakrisen er også med til at understrege, at der altså fortsat er noget, der er større end det enkelte individ.

På forsiden af denne udgave udtrykker sognepræst Sidsel Keibel Blom sin klare oplevelse. Sognepræsten har oplevet et mere mellemmenneskeligt lys i en mørk periode. En oplevelse, som gør hende glad. For tiden er det mere vi end jeg.

Sidsel Keibel Blom har fra præsteboligen konstateret, at det er som om, at mange er kommet ned i et roligere tempo, og omgangstonen er blevet en anden. Samtidig er der en udpræget opmærksomhed overfor andre mennesker.

I det hele taget er det tydeligt, at vi ændrer adfærd, mens vi slås med at undgå smittespredning og få forhindret smittekæder.

Tidligere på ugen lød appellen herfra, at det nu gælder for os også at vise samfundssind og bakke op omkring vort lokale erhvervs- og butiksliv. Det gælder om at bruge pengene lokalt.

Flere artikler de seneste dage viser, at forretninger rundt i Vejen Kommune oplever, at der nu handles lokalt som ikke set før.

I lørdagsavisen og på jv.dk fortæller flere ledere fra dagligvareforretninger om ikke bare en betydelig opbakning. Omsætningen går endda i vejret, alt imens det er så forbistret vigtigt at vise hensyn og holde den fornødne afstand, men dagligvarerne købes ind. Den hamstring, som der kunne berettes om, da nedlukningen af Danmark blev indledt med de første initiativer i forrige uge, er også overstået.

Og så til noget helt andet. Krisestaben i Vejen Kommune, som har daglige møder her, mens coronakrisen raser, var også lørdag samlet.

Her handlede det ifølge borgmester Egon Fræhr blandt andet om vores adfærd, når det gælder om at færdes ude i gader, stræder og naturen i øvrigt.

Solskinsvejret er med til at trække os alle sammen udenfor, og opfordringen fra krisestaben er derfor, ligesom det også forlød fra politimyndighederne rundt i landet i løbet af lørdagen, at vise agtpågivenhed og i øvrigt:

Hold afstand…

De strikse og hårde tiltag, der er indført for at undgå smittespredning, bør ikke ødelægges af en trang til at samles i det gode vejr.

GOD SØNDAG

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Smitten har bredt sig de seneste uger: Derfor er eksperter alligevel fortrøstningsfulde

Trekantområdet

Strandkoncerter udskydes: 'Vigtigt at begrænse smittespredning i en fart'

Annonce