Annonce
Læserbrev

Vi bør holde fast i ekstra rengøring

Annonce

Den 24. maj er der en artikel i JV om, at den øgede rengøring inden for de kommunale offentlige institutioner har haft en stor positiv effekt på sygefraværet. Det gælder både børn og voksne. Det giver stof til eftertanke.

Nu har der igennem mange år været sparet på rengøringsområdet, og alt imens er sygefraværet steget. Ingen har sat spørgsmål ved dette, men stille accepteret, at det var resultatet. Men nu er det bevist, at er der et sundt indeklima, så har det en effekt på vores fælles sundhed. De sidste 2 måneder har der været fokus på rengøring, afspritning og vask af hænder. Der slet ingen tvivl om resultatet: færre sygedag for alle.

I alt for mange år er der blevet klaget over for højt et sygefravær inden for det kommunale, mange har sagt det skyldes dårlig ledelse eller andet. Meget muligt, at det har været en af årsagerne, men vi tror, at det ligeså meget har at gøre med et sundt indeklima. At man kan mærke der bliver gjort rent og ikke går rundt med en følelse af, man er i en rund bygning, for der bliver aldrig gjort ordentligt rent i krogene.

Det giver da et plus på kontoen når der ikke skal anvendes et stort beløb på vikarer, at forældre ikke skal anvende børns første sygedag så ofte, samt at personale når de bliver syge ikke er så længe væk fra deres arbejdsplads. Lad os sætte lidt mere af på budgettet til en ordentlig rengøring på alle vores offentlige institutioner og dermed få et positivt resultat på sundheden generelt.

Hvorfor skal der ikke være de samme sundhedskrav til rengøring, som på hospitaler, plejehjem etc?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Fællessang i Over Jerstal Bypark

Esbjerg

Skulle besøge en veninde: Kørte galt i stjålet bil og efterlod den midt på motorvejen

Annonce