Annonce
Rejser

Vi er blevet vilde med at holde påskeferie i sommerhus

Covid-19 har været medvirkende årsag til, at mange flere danskere end tidligere holder påskeferie i danske sommerhuse. Arkivfoto: John Randeris/Ritzau Scanpix
Danskere har forud-booket 74 procent mere tid i hjemlandets feriehuse i påsken sammenlignet med året før.

Danske sommerhuse kommer i år til at være rammen om markant flere danskeres påskeferie end normalt. Det skriver Danmarks Statistik i en pressemeddelelse.

Således har danskere allerede rundt regnet forud-booket 14.000 hus-uger i danske feriehuse i påskemånederne marts og april 2021, hvilket er 74 procent mere, end hvad der var forud-booket for den kommende påske sidste år.

Hus-uger er et mål for, hvor mange hele uger på syv dage et sommerhus har været udlejet til en gæst.

- Aldrig er antallet af danske forud-bookinger i påsken steget så voldsomt som i år. De nuværende rejsevejledninger fraråder danskere at rejse ud i verden, og det er nok den effekt, vi kan se i statistikken over forud-bookinger af danske sommerhuse, siger specialkonsulent i Danmarks Statistik Paul Lubson.

Annonce

Stigende trend

Antallet af danskere, som valgte at bruge påsken i et dansk sommerhus, var dog også stigende allerede inden covid-19 gjorde sit indtog.

I 2015 blev der i alt udlejet knap 13.000 hus-uger til danskere i påskemånederne, et tal som var steget til knap 18.000 i 2019, som er det seneste hele år, hvor covid-19 ikke påvirker statistikken. Dette svarer til en stigning på 39 procent.

- Væksten accelerer dog kraftig, efter covid-19’s indtog i 2020. Her voksede antallet af udlejede hus-uger med 66 procent, når man sammenligner påsken 2019 med påsken 2020. Covid-19 har altså pustet til en trend, som allerede var i opadgående retning, siger Paul Lubson.

Danskere holder ferie i danske sommerhuse

Selvom flere danskere holder sommerhus-ferie i påsken, så er sommermånederne stadig de klart mest populære.

Således svarer de i marts og april 2020 danske udlejede hus-uger til 11 pct. af alle årets udlejede hus-uger til danskere.

Juli er den mest populære sommerhusmåned for danskerne og står alene for 30 procent af alle årets udlejede hus-uger til danskere.

Herefter følger august som alene står for 12 pct. af de samlede hus-uger udlejede til danskere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Træt af kø til kviktest? Disse dage og tidspunkter er der størst chance for at komme hurtigt til

Varde

Kommunen greb ind: Nedbrydningsarbejde på Ansager Skole er stoppet

Annonce