Annonce
Læserbrev

Vi er ikke bange for forandringer når det giver mening

Læserbrev: Nu er Vestkysten og Tønder kommune ikke et museum, som folk fra resten af Danmark kan forvente ser ud, som da de var børn, eller for 100 år siden, vi er faktisk mennesker af kød og blod, som lever her. Vi har valgt af kærlighed til egnen at blive her, vi har valgt at opfostre vores børn i et lidt roligere tempo end i storbyen, det gør vi, fordi vi elsker vores egn og område.

Men vi prøver også at udvikle området, til gavn for os der bor her, det har vores forfædre her på egnen gjort i mange hundrede år. Digerne og forlandet som er så unikt, det er præget og skabt af vores forfædre. Man har rettet åer ud og gjort landindvindinger, da resten af Danmark råbte på fødevarer. I takt med, at der ikke er det samme behov for landbrugsjord, bliver åer tilbageført til oprindelig form, og landindvinding stoppet. Dette er med til at skabe unikke naturområder, som vi alle elsker.

Vi er om nogen bekymrede for klimaforandringerne med højere vandstande, der vil ramme vores område hårdt.

Når vi med vindmøller kan hjælpe klimaet, sikre Danmark tilskudsfri billig grøn energi og samtidig kan tilføre lokalområdet mange gode penge til lokal udvikling, ja, så er vi som vores forfædre klar til omstilling og til at gøre plads til vindmøller. Når der om 30 år forhåbentlig ikke er behov for møllernes energi mere, ja så skal de jo bare væk igen – Vi er ikke bange for forandringer, når det giver mening.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Tyve er løs i Vardeområdet

Leder For abonnenter

Hvad bilder ministeriet sig ind?

I 2014 besluttede et flertal i Folketinget, at man ville have 14 års dansk indsats i Afghanistan undersøgt med særlig vægt på det civilt-militære samarbejde. Forsvarsakademiet, Dansk Institut for Internationale Studier samt et konsulentfirma skulle står for opgaven, men nu viser aktindsigter til Berlingske, at man i Forsvarsministeriet langt hen ad vejen ikke var tilfreds med især en række kritiske passager i udkastet til den endelig rapport. 14 kritiske passager er enten blevet fjernet eller ændret, således at slutresultatet tegner et mere rosenrødt billede af den danske indsats i Afghanistan, end det oprindeligt var tiltænkt, inden Forsvarsministeriet kom med forslag til, hvor man skulle have slettelakken frem. Nu bliver der i denne verden helt generelt lavet alt for mange rapporter, men denne havde dog det ædle formål at orientere Folketinget om, hvad der var gået godt og skidt. En rimelig idé, skulle man synes, al den stund, at danske soldater sendes ud i livsfarlige missioner, ligesom det danske samfund bruger milliarder af kroner på disse opgaver. Men Forsvarsministeriet syntes åbenbart ikke, at det var nødvendigt for vores folkevalgte eksempelvis at få at vide, at et fælles sekretariat mellem Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet ikke fungerede. Ej heller skulle det frem, at velkendte indretninger som offentlige udbud, der på vores breddegrader er med til at forhindre korruption, faktisk gjorde det modsatte i Afghanistan. Folketinget er altså blevet forholdt væsentliger oplysninger, og det er en skandale, også selv om ministeriet meddeler, at man jo bare kom med forslag til, hvad der skulle ændres eller slettes. Den har man hørt før, og den bliver ikke mere sand af at blive gentaget. Denne sag vidner om, at Forsvarsministeriet og nogle ansatte der har haft mere travlt med at pleje eget ry og karrierer end at oplyse Folketinget sandfærdigt om, hvad der er foregået i Afghanistan. Det er ikke bare uhæderligt, det er at sætte sig over landets øverste parlamentariske forsamling.

Sønderborg

Evakuerede beboere kunne vende tilbage efter natlig indsats: Svajende skorsten på 40 meter er revet ned

Kultur

Paul C om at beholde to stjerner: Vi fejrede det med en potte te

Annonce