Annoncørbetalt indhold

Vi fik supergod hjælp i byggeprocessen

Jeanette Iversen og Benny Kristensen har terrasser på tre sider af huset og nyder, at de altid kan finde et sted at nyde kaffen.Selv om de egentlig havde tænkt, at de skulle bo inde midt i byen, er Jeanette Iversen og Benny Kristensen glade for, at de endte med at bygge her, hvor de har naturen lige udenfor, god udsigt og alligevel er tæt på byen.Husets hjerte er det store, lyse køkken-alrum. Her tager parret et slag yatsy hver eftermiddag, når de kommer hjem fra arbejde.

Sol hele dagen, plads til alle børnene og tæt på både by og natur. Jeanette Iversen og Benny Kristensen havde en række ønsker til deres nye hus og har fået det hele opfyldt. Kommunens håndtering af byggesagen fik stor og afgørende betydning.

Køkkenet er meget rummeligt, og ved spisebordet i det højloftede, lyse rum er der god plads. Præcis, som Jeanette Iversen og Benny Kristensen gerne vil have det. De elsker begge to at lave mad, og de vil have plads til at samle hele familien, der tæller seks sammenbragte børn.

Da de skulle bygge nyt hus, lagde de derfor vægt på at få et stort køkken-alrum. Det er blevet husets centrum, hvor der til den ene side er forældreafdeling, mens de fire hjemmeboende teenagere huserer i den anden ende.

Familien er flyttet ind for få måneder siden og nyder hver dag de nye omgivelser i huset, der ligger i Hostrupskov lige uden for Aabenraa. Her er både kig til fjorden og skov tæt ved.

- Rådyrene kommer næsten helt hen til huset, siger Jeanette Iversen begejstret.

Egentlig havde parret tænkt, at det nye hus skulle ligge inde i Aabenraa, så det var nemt at bruge byens kulturelle tilbud. De var også ude for at se på forskellige muligheder inde i selve Aabenraa, men fandt ikke noget, der kunne opfylde alle krav, og i dag er de begge godt tilfredse med, at de havnede i Hostrupskov.

- Der er jo kun godt tre kilometer, når vi går eller cykler ind til lystbådehavnen, så det betyder ingenting, siger Benny Kristensen.

Samtidig er det hurtigt at komme ud til motorvejen, og det tager ikke mange minutter at køre ud til golfklubben, hvor de begge to spiller. Benny Kristensen siger selv, at han ikke er en håndværker-type, så det tæller også for at bo i et nyt hus.

Både han og Jeannette Iversen har prøvet at bygge nyt hus før sammen med deres tidligere ægtefæller. Hun i Sønderborg og han i Stubbæk. Da de gerne ville skabe et nyt, fælles hjem var ingen af dem i tvivl om, at de selv ville bygge for at få alle ønsker til et hjem opfyldt.

- Jeg har for eksempel lagt meget vægt på at få et sted, hvor der er sol hele dagen, og så ville vi have et hus i ét plan. Før havde vi trapper, og det var vi trætte af. Vi ville også have god plads, for selv om de sidste af børnene i løbet af få år flytter hjemmefra, har vi lagt vægt på, at der skulle være plads til, at børnene også kan være her, når de kommer hjem på besøg, siger Jeanette Iversen.

God hjælp og service fra kommunen

Indtil sidste efterår boede familien i Stubbæk. Da huset blev solgt, begyndte parret for alvor at se på byggegrunde, og efterhånden kom de to oftere og oftere op til grunden i det kuperede terræn i Hostrupskov for at se den på alle tider af døgnet. Til sidst var de sikre på, at det skulle være den grund, og allerede i januar gik byggeriet af det nye hus i gang.

- At det gik så stærkt, var kun fordi, Aabenraa Kommune var så hurtig til at få alt igennem, siger Jeanette Iversen.

- Nogle kommuner har måneders ventetid, men vi havde byggetilladelsen inden for tre uger, fortæller Benny Kristensen.

Jordbundsundersøgelsen viste, at der var behov for ekstra fundering, og det kunne have stoppet hele projektet, fordi det betød en ekstraudgift.

- Ret hurtigt gik kommunen ind og tilbød at betale et tilskud til det, og det var afgørende for os. Ellers var vi bakket ud af det, siger Benny Kristensen.

I det hele taget har parret stor ros til den kommunale håndtering af byggesagen, og ikke mindst har det haft stor betydning, at de hele tiden kunne kontakte grundsalgsmedarbejder Jeanett Fabricius Hartig.

- Servicen fra kommunens side har været supergod, for vi har bare kunnet ringe til Jeanett. Det har virkelig været rart, at vi kun behøvede have kontakt med én. I byggefirmaet, som jo bygger i mange kommuner, var de også meget overraskede over, hvor hjælpsom kommunen har været her, siger Jeanette Iversen.

Aabenraa Kommune


  • Knap 60.000 indbyggere
  • Aabenraa huser Sønderjyllands nye supersygehus
  • Motorvej og jernbane gennem hele kommunen
  • I bil er der en halv time til Trekantområdet og halvanden time til Hamborg
  • Pasningsgaranti for børn inden for 24 timer
  • Nye, moderne skoler i de store byer samt landsbyskoler i de mindre byer
  • Bredt udbud af uddannelsesinstitutioner og nyt Campus-område
  • Levende forenings- og kulturliv
  • Rig natur med fjorde, skove og åbne vidder
  • 370.000 arbejdspladser inden for en times kørsel

Læs mere om privatsgrunde i Aabenraa kommune her, eller kontakt grundsalgsmedarbejder Jeanett Fabricius Hartig jfh@aabenraa.dk, telefon 73 76 72 15.

Kommunen vil gerne med tidligt i byggeprocessen

Byggetilladelsen kan være klar samtidig med køb af grund. Aabenraa Kommune har medarbejdere, der guider nybyggere gennem hele processen.

Hvordan er det med byggetilladelse og lokalplaner? Er der børnehave og skole tæt ved? Spørgsmålene står i kø, så snart de første tanker om at bygge nyt hus er tænkt.

- Det kan virke uoverskueligt, så derfor vil vi gerne være med helt fra start for at skabe tryghed og ro. Vi kan hjælpe med alle spørgsmålene og være guide gennem processen både før, under og efter. Ved at tage et trin ad gangen og sørge for, at alt sker i rigtig rækkefølge, kan det hele blive mere overskueligt, siger Jeanett Fabricius Hartig.

Hun er grundsalgsmedarbejder i Aabenraa Kommune og er den, der guider kunder gennem et forløb med køb af byggegrund.

- Hvis kunderne kontakter os, så snart de begynder at tænke på at købe byggegrund, kan vi være med til at sikre, at de finder det helt rigtige sted at bygge, og at de får gode råd med på vejen. Om det skal være i en lille eller større by; om grunden skal være stor, og hvilke faciliteter, der skal være i området, siger hun.

Jeanett Fabricius Hartig guider og hjælper med koordinering af det videre forløb, så byggetilladelsen for eksempel kan være klar samtidig med, at en kunde køber en grund. Det betyder, at byggeriet kan komme hurtigt i gang, og at der ikke dukker overraskelser op undervejs.

At kommunen er med hele vejen, er ifølge Jeanett Fabricius Hartig populært blandt dem, der køber grund og bygger hus.

- Vi får i hvert fald god respons fra kunderne på, at de har en guide, der kan hjælpe dem igennem processen, siger hun.

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.