Annonce
forside

Vi forbyder østenvind

Læserbrev: Lokalredaktør Christian Friis Hansen behandler et par emner i søndagskommentaren, og da jeg på forskellig vis er involveret, skal jeg her forsøge at sætte en anden vinkel på emnerne. Først den såkaldte stinker i Måde, nabo til Rensningsanlæg Øst. Som tidligere driftsingeniør for rensningsanlæggene, der også har biogasanlæg, er jeg ikke bekymret. Den teknologiske udvikling år 2018 er naturligvis i stand til at behandle et problemfrit råstof uden lugtgener for omgivelserne. Så i den sag er der også en vej, hvor der er en vilje, men frygt er svær at bekæmpe.

Den anden sag er behandlingen af et ikke eksisterende problem om opsendelse af heliumballoner i kommunal regi - først med afslag i Plan og Miljø udvalget, hvorfra S og SF begærede den i byrådet. Når sagen fik den opmærksomhed fra min side, var det fordi, sagen kunne bruges til den misforståelse, at jeg og DF er imod at bekæmpe plastforurening. Politiske modstandere vil gerne misforstå. Hvilken betegnelse der i den sammenhæng kan hæftes på lokalredaktøren, skal jeg undlade at gætte på. Selvfølgelig kunne vi have vedtaget at bekæmpe et ikke eksisterende problem, men hvis vi skal forholde os til alle de plasttyper, der kan havne i vort vandmiljø, produkt for produkt, behøver vi ikke andre sager i udvalget. At meget plast havner i vandmiljøet hvor det ikke hører hjemme, er hævet over enhver tvivl. Gå blot en tur langs vore kyster. Den plast omkring Esbjerg er ikke "heliumbåret", men båret af østenvinden, og smidt/tabt af uansvarlige. Det vil vi i Dansk Folkeparti meget gerne være med til at gøre noget ved.

Hvis S og SF vil bidrage til mere morskab ved julefrokosterne, må det næste være, at man vil foreslå, at vi forbyder østenvind i Esbjerg Kommune.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Sydjylland

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Kolding

Spareforslag for 20 millioner kroner: Længere pauser, mindre undervisning og dyrere SFO

Annonce