Annonce
Læserbrev

Vi fortjener en guldmedalje

Læserbrev: Alle behandlingssteder får tilsyn i dag, og flere steder er der fejl og mangler, hvilket desværre aldrig kan undgås 100 procent, da vi jo kun er mennesker. Vi er et privat plejefirma, og det er åbenbart mere interessant, at vi ender på forsiden af avisen (JydskeVestkysten, 17. august). Vi vil gøre alt for at undgå fejl, ingen laver fejl med vilje.

Vi er kun mennesker og alle inden for vores branche fortjener en guldmedalje!

Men problemet er, at vi har stirret os blinde på især hinandens fejl og mangler, fremfor det fælles ansvar. Vi spilder ressourcerne på de forkerte ting, så der desværre sker fejl.

Der bliver brugt oceaner af ressourcer på dokumentation, fokus på UTH (utilsigtede hændelser) og afrapporteringer, tid som bliver taget fra de bløde værdier, borgerne og patienterne, hvilket jeg mener må være den største prioritet.

Når styrelsen for patientsikkerhed kommer ud, tropper de op 3 mand stærk i 4-5 timer, og forinden tilsender de et hav af papirer, der skal gennemlæses, og der skal indsamles diverse dokumentation. Der skal udvælges borgere de skal besøge, samt indsamles samtykke fra dem om besøgene. Det er et tungt arbejde, som tager tiden fra det vigtigste i vores job, nemlig borgerne.

Udover det kommer Vejen Kommune også på uanmeldte tilsyn hos os og borgerne 1-2 gange om året, og det har de gjort siden vi startede for 17 år siden. Og selvfølgelig skal de det, de er meget velkomne, vi er jo faktisk ansat af dem. Så kommer arbejdstilsynet, persondatalov og sikkert flere med tiden.

Det trækker på ressourcerne, og ansatte i vores branche bliver utrygge, det fjerner i allerhøjeste grad arbejdsglæden! En glæde som netop skal smitte af ude hos vores borgere, de har brug for smil og omsorg. Vi gør alle hver dag vores ypperste for, at borgerne får den optimale pleje og omsorg, på den visiterede tid som kommunen har bestemt. Og der er sandelig ikke mange minutter at gøre godt med!.

Jeg kender desværre til flere dygtige sygeplejersker, der i de seneste år har sagt deres stilling op, simpelthen grundet det her høje pres oppe fra, da arbejdsglæden visner.

Der er i dag stor mangel på hænder inden for plejesektoren, og det er ikke en attraktivt branche desværre, fordi der bl.a. i den grad de senere år er blevet skabt et bureaukratisk papirmonster! Samtidig har branchen lavstatus, bliver talt ned i stedet for op, hvilket jeg jo slet ikke forstår, da arbejdet med mennesker burde være det vigtigste arbejde i verden. Dette afspejler sig også i manglen på unge som søger uddannelse inden for vores branche, der er stor mangel på dem, og for få der bliver uddannet. Det er simpelt hen ikke attraktivt nok.

Vi har et rigtig godt samarbejde i Vejen Kommune og med sygeplejerskerne, som alle gør, hvad de kan med de ressourcer og tid, de nu engang har at gøre med.

Alle gør et stort stykke arbejde i hjemmeplejen og vi bør holde sammen og være stolte af vores fag, vi har det samme mål - nemlig at passe godt på vores kære borgere, som vi heldigvis har rigtig mange glade og tilfredse af de sidste 17 år, Pleje 112 har eksisteret.

Men fokus på fejl som ingen kan komme uden om, har desværre bare mere interesse i dag.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Dansksindede sydslesvigere skal lettere kunne blive danskere

Læserbrev: De skal ikke blive glemt! Sådan sagde den tidligere Venstre-statsminister Niels Neergaard for 100 år siden på Dybbøl. Hans ord står stadigvæk som en garanti for støtte, sammenhold og samarbejde mellem Folketinget og sydslesvigerne. Derfor var det kun naturligt, at den tidligere Venstre-regering i 2018 gjorde det lettere for dansksindede sydslesvigere at opnå dansk statsborgerskab. Dog er vi i Folketinget blevet gjort opmærksomme på, at der efter regelændringerne i 2018 er opstået en uholdbar situation. For som reglerne er på nuværende tidspunkt, bliver dansksindede sydslesvigere med bopæl i Danmark, der ønsker dansk statsborgerskab efter de lempede regler, stillet dårligere end hvis vedkommende er bosiddende syd for grænsen. Det går ikke, da vi gerne skulle have letforståelige og simple regler, så de dansksindede sydslesvigere bosat i Danmark har let mulighed for at blive statsborgere såfremt de ønsker det. Derfor har et bredt flertal i Folketinget nu ændret reglerne, så de er ens uanset om man bor på den ene side af grænsen eller ej. Her, 100 år efter genforeningen, fungerer området omkring den dansk/tyske grænse som et forbillede for hele verdenen. Jeg håber, at vi med dette lille skridt har gjort vores til, at samarbejdet og fællesskabet bliver endnu stærkere.

Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Annonce