Annoncørbetalt indhold

Vi forventer at USA genåbner for vaccinerede turister i slut 2020

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Rigtig mange danskere rejser hvert år til USA. Grundet en pandemi i slut 2019 blev der sat en stopper for dette. Men nu er der ved at være godt styr på det igen. Derfor kan mange USA-elskere glædes over, at man igen kan rejse dertil. Men før man kaster sig ud i at booke fly og så videre, er det en rigtig god ide at sætte sig ind i, hvordan ESTA fungerer, og hvad det er.

 

Annonce

ESTA er noget, som man skal sørge for at skaffe, når man skal rejse til USA. Det er en lovpligtig rejsegodkendelse. Uden denne kan man blive afvist i lufthavnen. Derfor er det vigtigt at have styr på denne, før man tager afsted. Det behøver ikke være svært at få denne godkendelse. Man kan nemt klare det hele på internettet.


USA som populær rejsedestination

USA har længe været et populært rejsemål for forskellige nationaliteter over hele verden. Faktisk udvandrede over 51 millioner europæerne, deriblandt danskere, til USA. Det var omkring 300.000 danskere, som var en del af de 51 millioner. Det var ikke sikkert, at man dengang benyttede sig af

e-visa. Men digitaliseringen går meget hurtigt.


Derfor kan man nemt få lavet en rejsegodkendelse i dag. Det eneste man skal bruge til ansøgningen, er en computer, pas og personoplysninger. Det kan virke lidt uoverskueligt at få styr på ansøgningen, men der er masser af hjælp at hente på internettet. Her kan man blive guidet gennem hele sin ansøgning. Oftest får man svar efter omkring 72 timer.


Hvad er ESTA?

USA’s regering har udviklet hele ESTA-systemet. Dette er med henblik på at tjekke hver enkelt person og deres oplysninger, før de kan rejse ind i landet. Dette gælder for rejsende med enten fly eller skib. Der gælder nogle andre regler ved grænseindrejse. Faktisk har USA siden 2009 haft ESTA-systemet kørende og sikret at alle indrejsende har medbragt en rejsetilladelse.


Nogle er fritaget for at have visum ved indrejse i USA med skib og fly. Men alle andre skal medbringe en gyldig ESTA-rejsegodkendelse. Dette er med til at sørge for, at sikkerheden i landet er i top. Der følger en lang række krav til at man kan få tilladelsen.


Visa Waiver-programmet

USA har valgt 36 medlemslande, som kan rejse ind i USA enten grundet turisme eller forretning. Er man født i et af de 36 lande, kan man få 90 dages visum i USA. Dette gælder for Visa Waiver-programmet. Dette program gør, at man kan få et visum med meget kort varsel. Man behøver heller ikke her at få et visum først.


Hvem kan ansøge om visum?

Hvis man gerne vil opholde sig i USA mere end 90 dage, bør man ansøge om ESTA i stedet. Dette står for Electronic System for Travel Authorization. Med denne rejsetilladelse kan man være i landet i op til 2 år, før det udløber. Det er kun for de udvalgte lande i VWP at få fat i den korte rejsegodkendelse. Det dækker over nogle lande så som Østrig, Island, Tyskland og Danmark.

ESTA-godkendelsens gyldighed varer enten i 2 år eller indtil at ens pas udløber. Går der derfor 2 år, eller udløber ens pas, må man ansøge om en ny ESTA-tilladelse. Man kan dog kun opholde sig i landet i op til 90 dage i ét besøg med den gyldige ESTA-godkendelse. Dette virker måske indviklet. Men er man i tvivl om noget, kan man ringe ind og spørge nogle eksperter på området.


Uberettigede rejsende til USA og ESTA

Det er som nævnt før ikke alle, som kan få godkendt sin ansøgning. Nogle gange er det grundet en skrivefejl i ansøgningen, som kan gøre at man ikke bliver godkendt. Hvis man har lavet noget kriminelt før og derved har pletter på straffeattesten, kan ens visum blive nægtet. Nogle helt særlige regler og krav skal være opfyldt, før et visum kan gives ud.


Hvis man ikke opfylder de mange krav, kan man blive afvist. For at undgå at dette sker i fremtiden, er der nogle ting, man kan sætte sig ind i. Nærmest uanset hvad, vil man blive afvist, hvis man har noget kriminelt med i bagagen. Hvis man tidligere har været i USA ulovligt, vil dette også være afgørende for ens ansøgning.


Frafald af betingelse

Der er dog nogle måder at komme ind i landet på, på trods af kriminelle hændelser. Man kan blive kvalificeret til noget, der hedder ”afkald på ikke-støtteberettigelse”. Kommer man frem til dette, kan man muligvis godt komme videre med sin ansøgning. Der er dog enekontrol over ansøgningen, og alt vil blive gennemgået meget grundigt.


Nogle andre årsager til afvist ansøgning kan være på grund af en ikke fuldstændig dokumentation eller information i ansøgningen. Hvis man har misset et afsnit i ansøgningen eller ikke vedhæftet alle de nødvendige dokumenter, kan dette faktisk også være afgørende for, om man kan få sin rejsetilladelse. Derfor er det ekstra vigtigt at være opmærksom under udfyldelse af ansøgning.


Andre grunde til afvisning af visum

Der er utrolig mange grunde til, at ens ansøgning ikke bliver godkendt. Bort set fra det kriminelle aspekt og manglende dokumenter, kan afvisningen også skyldes sundhedsrelaterede grunde. Har man for eksempel en meget smitsom sygdom, som kan udgøre stor fare for folkesundheden, bliver man højst sandsynligvis ikke taget i betragtning til at kunne rejse ind i USA.


Det kan også skyldes noget fysisk eller mentalt. Det kan eksempelvis være adfærd forbundet med en særlig sygdom eller lidelse. Hvis man på grund af dette kan være en trussel mod sig selv og andre, kan det blive svært at blive godkendt. Sidst med ikke mindst, kan det være et stort problem at blive godkendt, hvis man enten er stofmisbruger eller narkoman.


Ulovlige aktiviteter

I bund og grund eksisterer hele visum-systemet for at beskytte USA så meget som muligt. Derfor kan man desuden blive afvist grundet sikkerhedsmæssige bekymringer over nogle ansøgere. Hvis det menes af den amerikanske ambassade, at man har intentioner om at rejse til USA for at begå terrorhandlinger eller være med i særlige aktiviteter mod regeringen, bliver man afvist.

Forskellige krav til visum

Der er derfor samlet set en lang række krav til alle ansøgere af visum til USA. Men ved hver afvisning af ansøgning vil man få specifikke grunde til, at den ikke godkendes. Hvis man ved første ansøgning bliver afvist, kan man ansøge igen ved at gentage den samme proces. Man må starte helt forfra. Det kan være grundet midlertidige årsager, at ens visum afvises.


Hvis man for eksempel ikke har de nødvendige økonomiske midler til selvforsørgelse i USA, kan man blive opfordret til at ansøge igen senere. Har man noget kriminelt med sig, kan man selv anmode om et afkald på ikke-berettigelse. Får man dette, kan man søge igen. Man bliver ikke tilbagebetalt, hvis ens ansøgning afvises.


Ansøgning af ESTA

Ønsker man derfor at søge om visum igen, skal man betale endnu en gang. Der er god grund til, at det koster penge at blot få lavet en ansøgning. Der skal det samme papirarbejde til at behandle og gennemgå hver enkelt ansøgning. For at øge sine chancer til godkendelse, bør man være grundig, når ansøgningen udfyldes. Man skal også huske at få udfyldt ethvert felt.

Denne artikel indeholder sponsoreret indholdOm Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.