Annonce
forside

Vi har ansvaret og vi tager ansvaret

Læserbrev: Kæmpe underskud på skoleområdet på måske 30 millioner. Det er ikke bare træls - det er rigtig træls. Særligt når vi i forvejen er udfordret og skal spare. Vi bliver nødt til at få overblik og ikke bruge flere penge, vi ikke har, før vi kender omfanget.

Vi bliver nødt til i fællesskab at få en samlet plan - før vi bruger flere ekstra penge på nye initiativer og ruller besparelser tilbage.

Vi skal finde løsninger, der går mindst muligt ud over børnene. Løsninger, hvor vi lytter til forvaltning, fagfolk og skolerne - det er dem, der ved bedst - og det skal vi respektere. Løsninger, der anerkender skolernes selvstyre og ikke tage pengene decentralt, fordi der er rod i den centralt.

Kommunal økonomi er kompleks - men styr på det skal der være. Vi blev orienteret om det nyopdagede oparbejdede underskud i december. Forvaltning og økonomifolk knokler på at få overblik, finde ud af og få styr på det fremadrettet. Vi får præsenteret bud på planer 6. marts.

Pengene er brugt. Overbetaling, dobbelt betaling, manglende justering ved faldende børnetal og politiske beslutninger, der ikke er udmøntet.

Vi har i budget 2019 givet en ekstra bevilling på 9.8 mio. - så vi kunne undgå straksfyringer midt i skoleåret. Vi har rullet fem mio. tilbage til specialområdet.

Det er træls. Men vi har ansvaret, og vi tager ansvaret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Godda' mand solcellelov

Lovgivningsdanmark har vundet endnu en sejr. Med et hidtil uset krav til bureaukrati og dokumentation er det lykkes at bremse stor set alle landets kommuner i at få oprettet solcelleanlæg i forbindelse med kommunale bygninger og derved bidrage til den grønne omstilling. Og tillykke med det. For grundet en i særklasse ubegrundet og uigennemskuelig lovgivningsjungle er det nemlig lykkes at gøre kommunale solcelleanlæg til egentlige forsyningsvirksomheder med deraf følgende krav til selvstændige bestyrelser, regnskabsaflæggelse og meget andet af det, som i stigende grad DJØF'iserer denne nation. Alt sammen krav, der æder gevinsten ved og idéen med disse anlæg. Resultat: Flere steder er eksisterende kommunale solcelleanlæg lukket ned, ligesom planer om anlæg er droppet. Lige så uigennemskueligt er det, hvorfor så regionernes sygehuse, der jo er akkurat lige så offentlige, er fritaget for dette nonsens, og ingen kan give en bare nogenlunde gangbar forklaring. Begrundelserne er det rene volapyk og et eksempel på, hvad der sker, når lovgivningsmaskinen snurrer, uden at nogen griber ind med brugen af deres sunde fornuft. Lad os håbe, at den for tiden ganske tavse klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) også ser dette som en vanvittig indretning, i hvert fald ligger der lige til højrebenet her serveret en sag, som man skal være godt dum for ikke at spark i mål. Især når man skal være instrumental i en regeringssatsning, som ingen har bare den fjerneste idé om hvad ender med at koste. Sådan er det nemlig med det fromme ønske om at reducere nationens menneskeskabte CO2-udledning med 70 procent i forhold til 1990-niveau inden 2030. Man ved end ikke, om det overhovedet kan lade sig gøre, men man ved, at det bliver utroligt dyrt. Her står vi med en sag, der, som megen anden klimasnak, ikke er fugle på taget, men miljøgevinster lagt lige i hånden på Dan Jørgensen, hvis han ellers vil tage imod dem. Lad os få fjernet disse bureaukratiske forhindringer - hellere i dag end i morgen.

112

51 bilister blev blitzet på Grønningen

Annonce