Annonce
forside

Vi har ansvaret og vi tager ansvaret

Læserbrev: Kæmpe underskud på skoleområdet på måske 30 millioner. Det er ikke bare træls - det er rigtig træls. Særligt når vi i forvejen er udfordret og skal spare. Vi bliver nødt til at få overblik og ikke bruge flere penge, vi ikke har, før vi kender omfanget.

Vi bliver nødt til i fællesskab at få en samlet plan - før vi bruger flere ekstra penge på nye initiativer og ruller besparelser tilbage.

Vi skal finde løsninger, der går mindst muligt ud over børnene. Løsninger, hvor vi lytter til forvaltning, fagfolk og skolerne - det er dem, der ved bedst - og det skal vi respektere. Løsninger, der anerkender skolernes selvstyre og ikke tage pengene decentralt, fordi der er rod i den centralt.

Kommunal økonomi er kompleks - men styr på det skal der være. Vi blev orienteret om det nyopdagede oparbejdede underskud i december. Forvaltning og økonomifolk knokler på at få overblik, finde ud af og få styr på det fremadrettet. Vi får præsenteret bud på planer 6. marts.

Pengene er brugt. Overbetaling, dobbelt betaling, manglende justering ved faldende børnetal og politiske beslutninger, der ikke er udmøntet.

Vi har i budget 2019 givet en ekstra bevilling på 9.8 mio. - så vi kunne undgå straksfyringer midt i skoleåret. Vi har rullet fem mio. tilbage til specialområdet.

Det er træls. Men vi har ansvaret, og vi tager ansvaret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

QUIZ: Hvad ved du om mors dag?

Annonce