x
Annonce
Læserbrev

Vi har brug for et teater, der tør..

Læserbrev: Kulturbudgetterne skæres helt ind til benet i flere europæiske lande. En billig måde at vise handlekraft på i krisen, mener mange kulturpolitiske eksperter. Men man risikerer at miste mere, end man vinder. For kulturen er ikke samfundets fedtlag, det er rygraden i ethvert samfund i udvikling og bevægelse.

Derfor er det alvorligt og deprimerende, at et flertal i kommunalbestyrelsen i Kolding vil stoppe støtten til Mungo Park/TeaterTid fra 2021. Kolding Kommune vil komme til at mangle et teater, der overrasker os som publikum, udfordrer os som publikum og får os til at tænke os om. Jeg har hver eneste gang, jeg har været i Mungo Park, gået derfra med en oplevelse af at være blevet flyttet med og bragt et nyt sted hen. Det er det, et debatskabende teater som Mungo Park kan, og som et moderne samfund og demokrati har brug for.

Venstre vil hellere bruge pengene på at give mere liv i midtbyen, og DF vil have flere penge til vore ældre og samfundets svageste. Det er klare politiske meldinger, som man burde have respekt for. Men begge partier bruger deres argumenter som dække over, at de egentlig altid har været utilfreds med, at Mungo Part Teateret overhovedet eksisterer. De ønsker ikke et kritisk - og debatskabende teater. Men åbenbart kun kultur der ikke fornærmer nogen eller stiller spørgsmålstegn ved magthavernes rolle og indsats.

Danmark ville ikke have været det demokrati, det er, hvis ikke tidligere generationers kunstnere og kulturpersoner havde sagt politikere og meningsdannere imod. Jeg håber derfor, at vore kommunale politikere besinder sig og fremadrettet finder penge til et teater som Mungo Park/TeaterTid.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Annonce