Annonce
Sport

Vejle har gaflet et landshold: Hver hjemmekamp koster kommunen 207.000 kroner

Scener som denne kan fremover ses i Vejle - forhåbentlig: Victor Jensen jubler over sin anden scoring til slutresultatet 2-1 i EM-kvalifikationskampen mellem Danmark og Finland i oktober sidste år. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Vejle Stadion bliver den nye hjemmebane for U21-landsholdet under DBU. Det er her, fremtidens stjerner på herrelandsholdet i fodbold gøres flyveklare.

Vejle: Det er lykkedes Vejle Kommune at "gafle" et landshold, der skal have fremtidig hjemmebane på Vejle Stadion.

En placering midt i landet, let adgang til og fra stadion og flot natur, erfaring med store kampe og plads til mindst 5000 siddende tilskuere fremhæves af Dansk Boldspil-Union (DBU) som nogle af begrundelserne for at vælge Vejle, der bliver hjemmebane for U21-landsholdet fra i sommer og tre år frem.

Borgmester glæder sig

Det er borgmester Jens Ejner Christensen (V) godt tilfreds med. Han nævner i en pressemeddelelse fra DBU, at Vejle er en fodboldby med stolte traditioner og tilføjer:

- Vi glæder os meget til at byde spillere og fans velkommen til Vejle.


Vi glæder os meget til at byde spillere og fans velkommen til Vejle.

Jens Ejner Christensen, borgmester


I forløbet, der ledte DBU frem til at vælge Vejle, har også byens og boldklubbens profil og visioner i denne forbindelse haft betydning.

Annonce

Det kan blive en folkefest

Administrerende direktør i DBU, Jakob Jensen, ser gode muligheder og udviklingspotentiale i det nye samarbejde med Vejle.

- Jeg er rigtig glad for, at vi er kommet frem til en aftale med Vejle Stadion. Vejle er en fodboldby med stolte fodbold-traditioner. Derudover er der gode muligheder for transport og overnatning for fremtidige modstandere og danske fans fra hele landet. Det er et stadion, der har alle forudsætninger for at skabe en sand fodboldfest omkring U21-landsholdets kampe. Vi glæder os til at se holdet spille i Nørreskoven, siger Jakob Jensen.

Vejle Kommune har i sit bud indtænkt byens detailhandel, som vil kunne bidrage med opbakning i form af stemning, events, fanzoner og aktiviteter i hele byen på kampdage.

DBU og Vejle Kommune indgik i starten af året en Velfærdsalliance, der vil bringe en række ungdomslandskampe samt en kvinde-A landskamp til byen.

Siden 2007 har det danske U21-landshold haft hjemmebane i Aalborg på Aalborg Portland Park, hvor holdet er ubesejret i 12 år.

Annonce

Kampene koster kassen

Det er Vejle Kommune og Vejle Boldklub, der i fællesskab har søgt om værtskabet. Kommunen betaler, mens VB står for drift og afvikling af kampene.

Prisen er 207.500 kroner pr. kamp for at blive U21-landsholdets faste hjemmebane. Da det blev vedtaget, sagde en af dem, der stemte for, byrådsmedlem Dan Arnløv Jørgensen (K):

- Det er rigtigt, at det er ret mange penge per kamp. Men det er lidt sælgers marked, for mange kommuner vil gerne have landsholdet. Det afspejler sig nok i prisen.

Udgiften til værtskabet vil beløbe sig til minimum 1,66 millioner kroner og maksimalt til 2,49 millioner kroner over de knap fire år. Det afhænger af, hvor mange kampe der spilles i Vejle.

Annonce
EfB For abonnenter

EfB's første dag på træningsbanen i 2022: Fem mand sad ude med corona

Danmark

Lørdagens coronatal: Yderligere 25.034 coronatilfælde - antallet af indlagte falder

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Kræftsyge Tanja har skreget på hjælp til sin retarderede søn i årevis: 8-årige Victor slår sine klassekammerater og kan hverken alfabetet eller tegne en sol – alligevel sidder han i en helt normal skoleklasse

Sydjylland For abonnenter

Jeg skød en impala på min 14-års fødselsdag: Det kunne have været mig, der var endt som en sag hos kommunen

Aabenraa

Væltet borgmester har intet hastværk: Mulighederne er jo mange og eftervederlag sikrer økonomien

Billund

Medbragte knojern med kniv: Udlænding stoppet i lufthavnen

Dall: Derfor frygter de andre blå partier DF's næste formand

Erhverv For abonnenter

10.000 biler i døgnet er ikke til at stå for: Vil bygge tank, vaskehal og fastfoodrestaurant

Esbjerg Energy

Kale Kerbashian blev matchvinder efter straffeslag i Frederikshavn: Esbjerg Energy holder fast i god stime

Kolding For abonnenter

Børnefamilie er flyttet fra Frederiksberg og tilbage til Signes barndomshjem på landet: Nu skal de bo med alle bedsteforældre som nærmeste naboer

Redaktørens stol: Så meget tid må en kommune simpelthen ikke have

Aabenraa For abonnenter

Sådan får byrådsmedlemmer tingene til at hænge sammen: Nedsat tid, hurtige ben og køb af ekstra medarbejdertimer

Haderslev For abonnenter

Tre dybt kriminelle brødre venter på at blive sendt ud af landet

Esbjerg

Flere skoleelever har behov for særlig hjælp: Forældre føler sig svigtet - og kritiserer kommunen for at glemme børnene

Annonce