Annonce
Debat

Vi har ikke brug for vildledende oplysninger

Se Danmark: 100-årigt kraftværk skal shines op Varde: Den 19. marts var det 100 år siden, Karlsgårdeværket nær Varde blev indviet. Det var landets næststørste vandkraftstation kun overgået af Tangeværket ved Gudenåen. Strømproduktionen blev indstillet for 10 år siden, men interesserede kan besøge bygninger og erfare, hvordan strømmende vand fra den opdæmmede sø blev til el. Værket skal over de næste tre år renoveres af ejerne, energiselskabet Norlys. Foto: Jacob Schultz

Læserbrev: Preben Friis-Hauge skriver et svar på mit læseindslag den 29. april, der er så vildledende, at det må kommenteres. Preben Friis-Hauge skriver: Byrådet har i processen haft projektet i høring, og alle har kunnet afgiver høringssvar.

Vurderingen af virkningen på miljøet (VVM) har også været i høring som en del af projektet. Når I lægger VVM-redegørelsen ind på jeres hjemmeside uden at melde det ud offentlig, hvor det ligger, er det umuligt for os andre at vide, hvor det ligger. I VVM rapporten står der, at interesseorganisationerne og lodsejerne blev kontaktet direkte. Så er det vildledende at skrive, at alle har kunnet indgive høringssvar.


Annonce

Når I lægger virkningen på miljøet-redegørelsen ind på jeres hjemmeside uden at melde det ud offentlig, hvor det ligger, er det umuligt for os andre at vide, hvor det ligger.


Det er kun i VVM rapporten på side 16, at I oplyser om tidspunktet på høringssvar. Der er indsendt en klage til Ankestyrelsen lige nøjagtig om det problem. Der ligger også en fin beskrivelse af Udviklingsrådene i Varde Kommune Version 2.0. inde på jeres hjemmeside. Læs side 4-7 og 8 og få svar. Hvis kommunen får medhold i klagen fra Ankestyrelsen, så nedlæg Udviklingsrådene. I respektere dem alligevel ikke i denne sag.

Borgerinddragelse bruger I til forskønnelsen af Holme Å projektet. Holme kanal skal fyldes op med jord, hvem gider så være statister der? Karlsgårdeværket ejer Norlys og har ønsket selv at gøre den i stand. Hvor er det ærgerlig, at Varde Kommune er mere til afvikling end udvikling af Karlsgårdeprojektet. Vildledende oplysninger har vi ikke brug for, kun fakta.

Udviklingsrådene er stadige vigtige aktører i Varde Kommune

Preben Friis-Hauge (V), formand for Varde Kommunes Plan- & Teknikudvalg, Søndergade 18, 6862 Tistrup, svarer:

Varde Kommune har vejledt Frode Lauridsen med adresser m.v., så Frode Lauridsen kunne klage over kommunens håndtering af myndighedsbehandlingen af Holme Å projektet, hvis det var et ønske.

Preben Friis-Hauge Folketingskandidat (V) i Varde Kredsen Udvalgsformand og byrådsmedlem, Varde Kommune Regionsrådsmedlem, Syddanmark.

Varde Kommune er ikke blevet kontaktet eller hørt af Ankestyrelsen omkring den omtalte klage.

Vi har efter møder med repræsentanter for udviklingsråd og Frode Lauridsen, tilpasset projektet med blandt andet at lade forskellige dele af kanalen stå åben.

Beslutningen om at Holme Å Kanal fyldes op bygger på de tilbagemeldinger og ønsker, der er kommet fra de lodsejere, der har jord op til projektet.

I processen om den fremtidige rekreative brug af området har varde Kommune og byrådet i høj grad brug for involvering af udviklingsrådene, borgerforeninger, lodsejere m.fl. De har været med til opstartsmøder og har mulighed for at komme med input.

Vi er landets geografisk femte største kommune, og alene på grund af udstrækningen er vi også nødt til at have input fra udviklingsrådene.

Havde vi ikke holdt møde med Frode Lauridsen og repræsentanter for de to udviklingsråd, dels i foråret 2020 og senere i efteråret 2020, så var kanalen ikke blevet bevaret, hvor den nu bevares, og der var ikke blevet rejst et budgetønske på 200.000 kroner til at samle viden om å, kanal og værk.

Annonce
Danmark

Onsdagens coronatal: 353 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Ukrainer idømt fire års fængsel, udvisning og bøde på 71 mio kr. i stor sag om ulovlig cigaretfabrik: - Først i dette øjeblik er det gået op for mig, hvor alvorligt det er

Danmark

CureVacs vaccine opfylder ikke kriterier i afgørende studier: Den er kun 47 procent effektiv

Cykling For abonnenter

I forsvar for Dannebrog: Den formstærke mester har udnyttet enhver chance for at cykle i rødt og hvidt

Annonce