Annonce
forside

Vi har ingen ghetto i Esbjerg

En ghetto er en fattig og isoleret bydel med en ensartet befolkning, typisk med en bestemt etnisk baggrund eller fra en bestemt samfundsklasse. Oprindelig betegnede det særlige jødiske bydele i en række europæiske byer fra sen-middelalderen og frem.

Ordet "ghetto" er navnet på det jødiske område i Venedig, som blev oprettet i 1516.

Når vore politikere nu til dags betegner nogle udsatte almene boligområder som ghettoer, er det en helt forkert brug af ordet ghetto.

I Esbjerg er Stengårdsvej således på ghettolisten. Endda på den hårde liste over boligområder, der har været på listen i over fem år. Men det er slet ikke en ghetto, for der bor en skøn blanding af mange forskellige nationaliteter af forskellige etniske oprindelser. Så der er langt fra tale om en ensartet befolkning.

Det er til at leve med, at ordet ghetto misbruges, men det er utilgiveligt dumt og tåbeligt at udnævne boligområder i danske byer til ghettoer. Derved er man da helt sikker på, at området nok skal leve op til de belastende kriterier, som vores politikere har defineret for en dansk ghetto.

Kriterierne omhandler stor arbejdsløshed, høj kriminalitet, lavt uddannelsesniveau og lav indkomst. Det betyder jo, at ingen almindelige borgere vil bosætte sig der. Og det medfører faldende priser på ejerboliger i omegnen.

Almenboligloven bør derfor snarest ændres, og begrebet "ghetto" og ghettolisten bør fjernes.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener om Radio24syv: Man kan både vinde og tabe udbud

Når det offentlige sender opgaver i udbud, ligger det i sagens natur, at man som byder både kan vinde og tabe. Og det er også naturligt, at når en udbudsperiode udløber, risikerer det firma, der hidtil har løst opgaven, at tabe kampen om et nyt udbud. Men de selvfølgeligheder anfægter ikke de mange tilhængere af Radio24syv, der er dybt skuffede og vrede over, at radiokanalen ikke kan fortsætte efter denne måneds udgang. Lukningen af Radio24syv bliver af kritikere set som politikeres bevidste forsøg på at stoppe en kanal, der har lavet magtkritiske nyheder og satire. Dette blev også af disse kritikere set som årsagen til, at det daværende borgerlige flertal besluttede, at det nye udbud af Radio24syvs sendetilladelse skulle føre til en radiostation med hovedsæde i provinsen. Radio24syvs ejere ønskede på de forudsætninger ikke at søge. Det vakte så stor kritik, at et politisk flertal reagerede med at beslutte et udbud af en internetbaseret DAB-kanal, som ville give Radio24syv en chance for at fortsætte. Men i et udbud hverken kan eller skal politikerne bestemme hvem, der skal løse opgaven. Det har det politisk uafhængige radio og tv-nævn under Kulturministeriet haft til opgave at afgøre. Nævnet valgte så tirsdag eftermiddag, at Radio24syv ikke får den opgave. Det var et chok for mange medarbejdere og lyttere af en station, der i løbet af otte år har revolutioneret taleradio i Danmark. Tak for det. Men det er forkert, at politikerne har lukket Radio24syv. Stationen har tabt til konkurrenten Radio Loud, som af Radio og tv-nævnet er vurderet til på en række opstillede kriterier at have indgivet det bedste bud. På FM-båndet er Radio4 med hovedsæde i Aarhus klar til fra 1. november at blive afløseren for Radio24syv. Radio4 er ejet af en række lokale og regionale medier, herunder Jysk Fynske Medier, hvis største dagblad er JydskeVestkysten. Også Radio4 må risikere at kunne tabe et eventuelt nyt udbud, når den nuværende sendetilladelse udløber om otte år. For den slags udbud kan man både vinde og tabe.

Vejen

Landmand opgiver strid om Skovgårdsvej: - Min retsbevidsthed er krænket

Vejen

Vejen Kommune vinder vigtigt slag om Skovgårdsvej: Har handlet efter bogen

Annonce