Annonce
Læserbrev

Vi har urørt skov nok

Læserbrev: I mange år har vi her i Danmark haft et ønske om at have 10.000 hektar urørt skov. Draved skov blev i år 2000 udlagt som urørt skov, jeg deltog personligt i indvielsen.

Dengang syntes jeg ligesom i dag, at det var helt fint, vi fik et område med urørt skov, et område hvor biologer kunne studere årets gang og årenes gang.

Senere har vi så fået urørte skove ved Bollerslev samt Manbjerg og dele af Lindet skov. Mange troede derfor, at nu måtte biologerne da være tilfredse, der var jo urørte skove spredt ud over landsdelen og landet.

Men nej, for det er jo sådan, at når man giver fanden en lillefinger, så tager han hele hånden.

Biologerne krævede efterfølgende mere urørt skov, og nu skulle målet være 75.000 hektar.

Jeg er bange for, at de næste gang kræver alle statsskovene udlagt som urørt skov. En helt forkert udvikling, som jeg håber Friluftsrådet går klart imod.

Urørt skov bliver med tiden utilgængelig skov, det viser udviklingen i Draved Skov og andre steder. Friluftsrådet arbejder for at gøre naturen tilgængelig for danskerne, og de har langt flere medlemmer end Danmarks Naturfredningsforening (DN).

Urørt skov er utilgængelig skov.

Urørt skov reducerer ikke CO2 udledningen så meget som rørt skov.

Urørt skov producerer ikke træ, som vi danskere forbruger mere og mere af.

Urørt skov bidrager ikke med arbejdspladser til lokalsamfundet og savværksindustrien.

Lad biologerne og billerne beholde de 10.000 hektar statsskov, som de har overtaget.

Lad skovens folk udøve bæredygtig skovdrift i landets øvrige skove.

Lad os få fred i fredskoven igen.

Annonce
Privatfoto: Torben Ravn
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Bander har kun fortjent foragt

Det er en politisk dom, der fredag faldt ved byretten i København, mener Loyal to Familia. Det er selvfølgelig noget vrøvl. Men det kan egentlig ikke undre, at bandemedlemmerne med deres systematiske lovovertrædelser ikke har respekt for, at vi lever i en retsstat. Her er det heldigvis sådan, at det er uafhængige domstole, der frikender eller dømmer de tiltalte. Fredag var dommen, at et midlertidigt politiforbud mod Loyal to Familia blev gjort permanent, og at banden blev opløst som forening. Og som det er i en retsstat, kan dommen ankes, hvilket Loyal to Familia har gjort. Så sagen fortsætter i Landsretten 1. september, og det er sandsynligt, at den tabende part i den sag vil forsøge at få en endelig afgørelse i Højesteret. Men uanset det videre forløb er det en meget opsigtsvækkende dom, da det er første gang, at en domstol opløser en forening. At danne en forening er en grundlæggende frihedsrettighed i Grundloven. Men Grundloven siger også, at foreninger, der virker ved vold eller søger at nå deres mål med vold, kan opløses ved dom. Det er heldigvis meget svært at få forbudt og opløst en forening i Danmark. Og når det gælder rockergrupper og bander, er det kompliceret for anklagemyndigheden at bevise, at de er foreninger i Grundlovens forstand. Derfor er det ikke domme som den, der fredag faldt mod Loyal to Familia, som kommer til at løse problemet med den den organiserede kriminalitet. Det kræver en konstant kamp fra myndighedernes side, og at vi som samfund ikke falder for fristelsen til at forherlige bander. De har kun fortjent fordømmelse og foragt. Forhåbentlig vil dommen dog øge trygheden for landets øvrige borgere. Det er der brug for. Kriminelle bander skaber masser af ulykke og utryghed med deres tyranniske adfærd i form af trusler, vold og afpresning. At omfanget af ugerningerne er stort, viser det skræmmende store antal medlemmer af bander og rockergrupper, som lige nu er varetægtsfængslet eller afsoner en dom: 372.

JV Podcast

JV Podcast: Danfoss-fyringer, rekord-opkøb og en enkelt københavner-chef huserer på Als

Annonce