Annonce
Vejen

Vi kan næsten ikke komme af med vandet

Foto: Søren Dippel

Vejen Kommune: Vidste man ikke bedre, kunne man måske tro, at vejrguderne de seneste dage har ladet noget nær en syndflod af regnvand sætte veje og marker under vand. Billedet her er taget i et sving på Gesten Kærvej, hvor grøfter langs vejen ikke har kunne tage mere vand. Pludselig kan vi alle se, at vejen fuldt ud lever op til sit navn, også selv om det snarere er en enorm sø og ikke et kær, som har oversvømmet markerne på begge sider af vejen.

På DMI’s målestation i Askov nåede regnmåleren søndag at registrere 25.9 millimeter nedbør. Det er mere regn, end der på samme tidspunkt faldt i nabokommunen Kolding.

Kigger du nøje efter på billedet, kan du se en rød gummiged i færd med at bane vejen for vandmasserne gennem grøften – tilsyneladende uden held.

Tirsdag aften lød meldingen fra DMI: I aften og i nat kommer der en overgang en del regn eller byger, lokalt med hagl og torden. Der er vel ikke noget at sige til, at Kongeåen nu i flere dage er gået over sine bredder. Vi kan næsten ikke komme af med vandet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Merkel holder drømmen om Europa i live

For en uges tid siden gik en sød historie sin sejrsgang i tyske medier og på sociale platforme. Landets kansler, Angela Merkel blev fotograferet i en kø i en dagligvarebutik med sin indkøbsvogn. To ruller toiletpapir og fire flasker hvidvin. ”Eine wie uns” som det hed sig i masser af opslag på nettet efterfølgende. Ingen hamstring. Fornuftig prioritering. Og kansleren betalte endda med kreditkort og ikke kontanter, som man ellers ofte gør hos vores naboer. Lederskab i det små. Merkel viser også lederskab i det store. Hvor lande i hele Europa, inklusive Danmark, har dukket sig, mens et coronahærget Italien har bedt om hjælp, trådte Merkel straks til. Tyskland henter syge italienere til tyske hospitaler. Tyskland henter også syge franskmænd. Fordi man har overskuddet. Fordi man kan. At man samtidig opbygger viden i det tyske sundhedsvæsen, der senere kan komme tyske patienter til gavn, er en kærkommen sidegevinst. Tyskland sender også respiratorer til Spanien. Deler ud af sit overskud. Tyskland viser sig også i coronakrisen fra sin bedste side, som vi har set det i række krisestunder i nyere europæisk historie. Wir schaffen dass, er budskabet fra Merkel igen og igen, og hun sætter sig selv og sit land forrest. Det bør vi alle være taknemmelige for. Uden Tyskland, intet Europa fristes man til at konkludere. Den danske stat har handlet hurtigt og konsekvent på coronakrisen. Der er grund til at håbe, at vi derfor kan komme relativt let igennem den set i sundhedsfagligt perspektiv. Måske også økonomisk. Det er dog værd at holde fast i, at Corona er grænseoverskridende, og vejen tilbage på den anden side løses ved at tænke og handle grænseoverskridende. Det ville derfor klæde os at stå side om side med Tyskland i både ord og handling. Også mens det er svært. Der er en udløbsdato på Angela Merkel. Tiden som kansler rinder ud i 2021. For Europas skyld er der grund til at håbe på, at også hendes efterfølger tager et ansvar, der rækker ud over Tysklands grænser. For uden tysk lederskab, smuldrer Europa.

Kolding

Plejehjem har nu haft ni smittetilfælde med corona: To plejehjemsbeboere er indlagt

Sydjylland

Påskefrokoster aflyses på stribe: Facebook og Skype redder det sociale samvær

Annonce