Annonce
Varde

Vi må stå sammen for at redde 500 lokale arbejdspladser

Annonce
Byrådsmedlem Steen Holm Iversen fra Det Konservative Folkeparti. Arkivfoto: Henrik Reintoft

Læserbrev: Tillid er noget, man gør sig fortjent til, og danskernes tillid til myndighederne er traditionelt både meget stor og bygger på en historisk tradition og overenskomst, hvor demokrati, lovgivningen og retsstatsprincipper binder os sammen. Den overenskomst ændrer den socialdemokratiske regering nu på!

Det er forståeligt, at minkavlerne og deres familier er i chok og har mistet tilliden til myndighederne oven på det det kaotiske forløb, der har været siden juni måned, hvor den første smitte blev konstateret i danske minkbesætninger. Det har været både opslidende, smerteligt, og usikkerheden er stor.

Som konsekvens af beslutningen om nedslagtningen af alle danske mink, mister Varde Kommune minimum 500 arbejdspladser og et foreløbigt ukendt, men formodentlig stort beløb på indtægtssiden. Det kan betyde, at der bliver færre penge at drive både skole og ældrepleje for.

Varde Kommune skal stå klar til at hjælpe de mange mennesker, der er kommet i klemme i den her situation. Uanset om der er avlerne selv, deres familier eller deres børn eller de mange udenlandske ansatte, der har valgt at bosætte sig i Varde, og hvis ophold er betinget af deres arbejde, så skal der være hjælp og vejledning at hente.

Når erstatningerne er forhandlet på plads, og vi kender fremtiden præmis, så bør sætte os sammen med minkbranchen og indlede drøftelser om, hvordan vi eventuelt kan omstille produktionsapparatet, og hvordan vi i fællesskab kan genskabe flest mulige af de 500 arbejdspladser, som vi står til at miste. Den øvelse kommer til at kræve, vi står sammen og tænker helt nyt!


Som konsekvens af beslutningen om nedslagtningen af alle danske mink, mister Varde Kommune minimum 500 arbejdspladser og et foreløbigt ukendt, men formodentlig stort beløb på indtægtssiden.

Steen Holm Iversen (K)
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Arbejdsbyrden blev for stor for lille købmand: - Når man kører grædende hjem fra arbejde hver dag, så er det på tide at sige stop

Annonce