Annonce
Livsstil

- Vi mennesker kan gøre en forskel gennem vores kreativitet

Mie Martha Moltke. Foto: Pr-foto/Rais Foto

Mig og kulturen: Mie Martha Moltke

Annonce

Hvad bidrager kulturoplevelser med i dit liv?

- Kulturoplevelser giver mig primært inspiration. Når jeg ser kunst eller er i teatret eller ser film, bliver jeg så inspireret. Inspireret til at se livet og verden på forskellige og nye måder. Jeg bliver mindet om, at vi mennesker kan gøre en forskel gennem vores kreativitet. Skabe nuancer og sætte farver på livet - egentlig er det en stor del af det, som netop definerer liv for mig: At vi mennesker skaber ting/oplevelser, som kan bidrage med noget til alle. Det elsker jeg.

Hvilken bog eller hvilket blad har givet dig en god oplevelse?

- Jeg elsker den brasilianske forfatter Paulo Coelho, som blandt andet har skrevet ”Alkymisten”. Men jeg læser primært bøger, der omhandler psykologi, spiritualitet og filosofi. Især Louise Hay er jeg kæmpe fan af, og jeg bruger hendes værker meget. Jeg stødte på hendes bog ”Helbred dit liv”, da jeg var på vej igennem en skilsmisse. I bogen har hun blandt andet en række ”bekræftelser”, og der er en, der lyder: ”Jeg tilgiver mig selv for at ville ønske, det var anderledes.” Den sætning blev altafgørende for, hvordan jeg kom igennem skilsmisseprocessen, og bogen har været min bibel lige siden. Hendes indsigt i, hvordan tankens kraft påvirker vores helbred, har haft kæmpe indflydelse på mig både personligt og i mit arbejdsliv.

Hvilket album eller hvilken koncert vil du gerne høre igen?

- En veninde inviterede mig med til Lauryn Hill-koncert i Vega, København, i 2014, og hende vil jeg gerne høre igen. Hendes koncert står stadig for mig som noget af det mest nærværende, powerfulde og personlige, jeg har oplevet.

Hvilken film, hvilken tv-serie eller hvilket teaterstykke har gjort indtryk?

- ”A Star is Born” har jeg set en milliard gange. Jeg så den tre gange i biografen - to gange med en veninde og en gang alene - og siden et utal af gange, efter den er kommet til tv. Albummet har jeg også hørt 1000 gange, og jeg er blevet kæmpe Lady Gaga-fan. Jeg har selv tænkt over, hvorfor filmen har gjort så stort et indtryk på mig. Jeg tror blandt andet, det skyldes, at jeg er meget tiltrukket af den ægte følelse, der er i filmen, og den råhed og sårbarhed, begge hovedpersoner udstråler. Det skiller sig ud fra det meget polerede, man tit ser i film. Lady Gaga er så ægte samtidig med, at hun er fantastisk dygtig. Og hvem gad ikke have Bradley Cooper som mand (uden alkohol og stoffer dog)?

Hvilket kunstværk eller hvilken udstilling tænker du tilbage på?

- Jeg så en Michael Kvium-udstilling for mange år siden - den gjorde indtryk. Det var, da jeg gik på lærerseminariet og arbejdede med hans værker, at vi tog ud og så udstillingen - det var vildt, syntes jeg. Jeg tænker stadig på udstillingen, fordi mange af hans værker er så ekstreme, de er både tiltrækkende og frastødende på samme tid. Det var både fascinerende og frygteligt.

Hvilket design eller kunsthåndværk sætter du mest pris på?

- Jeg går faktisk ikke så meget op i design. Jeg suger til mig, når andre snakker om det, men har ikke som sådan en yndlingsdesigner selv. Jeg er mere typen, der sætter mig i en stol og bliver lykkelig af at sidde godt i den, og så ville jeg ikke ane, hvilket mærke det var.

Hvilken kulturoplevelse drømmer du om at få mere tid til?

- Jeg vil rigtig gerne mere i teatret og også ind at opleve ballet på Det Kongelige Teater - og opera. Jeg er meget fascineret af teatret og ikke kun, hvad der foregår på scenen. Jeg bliver også vildt inspireret af hele rummet, bygningen, udsmykningen, stemningen og hele den historie, der knytter sig dertil. Men selv om jeg har danset det meste af mit liv, har jeg faktisk aldrig oplevet en ballet. Det er jo en helt anden verden end den, jeg har bevæget mig i, men jeg føler, det er noget historie, jeg skal have med, nu når jeg danser.

Hvad er den værste kulturoplevelse, du har haft?

- Jeg har prøvet at komme med på streaming-bølgen, men det fungerer slet ikke for mig. Jeg ville ønske, at jeg som så mange andre kunne sætte mig ned og følge med i en af de mange nye serier, der kommer, men hver gang jeg tænder for Netflix, kan jeg ikke engang huske, hvad den serie, jeg har fået anbefalet, hedder, og må give op på forhånd. Det er bare ikke mig.

Mie Martha Moltke

Født i 1981. Uddannet folkeskolelærer, men har gennem hele sin karriere danset professionelt og undervist i dans.

Hun har blandt andet vundet US Open og International Championship, er fem gange danmarksmester og nordisk mester og har deltaget i TV2’s underholdningsprogram ”Vild med dans” i 13 sæsoner.

Hun underviser i dans og laver workshops om bevægelse og krop i sit eget dansestudie, Soulhouse.

Mie Martha Moltke planlægger mini-festivalen for kvinder TogetherNow, som finder sted 6. september på The Plant i København.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce