Annonce
Debat

Vi rutcher baglæns sammenlignet med andre kommuner

Læserbrev: Det bliver et spændende valg. Den 16. maj er der præcis et halvt år til kommunalvalget. Det er altid spændende, når der er valg. I år bliver det ekstraordinært spændende i en række kommuner her i området bl.a. Kolding Kommune.

Jeg bliver mere og mere overbevist om, at der er brug for et nyt flertal og en ny retning for Kolding Kommune. Ikke at alt er skidt i Kolding - slet ikke. Der er jo en række forhold, ingen kan tage fra os: beliggenhed, smukke omgivelser, historiske byer og steder. Men det er synligt, at vi rutcher baglæns sammenlignet med andre kommuner lige nu: Vi bliver færre i kommunen; vi er endt langt nede på listen over erhvervsvenlighed, og vi ligger alt for langt nede i gennemsnitlig udgift pr elev i folkeskolen. Det er vel at mærke altsammen forhold, vi selv er herre over, og som vi med et nyt flertal vil kunne ændre.

På landsplan har vi set, hvordan et nyt flertal har ændret den politiske retning i Danmark. Stille og roligt, men sikkert bygges velfærden op efter den meget lange årrække, hvor der hovedsageligt var borgerlige regeringer. Det gælder minimumsnormeringer i daginstitutionerne, flere midler til skolerne, flere midler til de ældre og psykiatrien. Men ikke mindst en helt anderledes ambitiøs miljø- og klimapolitik end vi har set tidligere.

Annonce


Vi bliver færre i kommunen; vi er endt langt nede på listen over erhvervsvenlighed, og vi ligger alt for langt nede i gennemsnitlig udgift pr elev i folkeskolen.


Vi vil arbejde for at få et flertal af de samme partier ved valget i Kolding. Vi opfordrer til et samarbejde frem mod valget og et valgteknisk samarbejde for at undgå stemmespild. Vi står med en historisk chance for ikke alene at vinde et valg og sætte en ny retning med velfærd til de mange og gøre Kolding Kommune til en af Danmarks grønneste. Det kræver dels samarbejde mellem partierne. Men det kræver også, at de mange borgere i byen, der vil en anden vej, hjælper til. Vi glæder os til valget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce