Annonce
Læserbrev

Vi skal beskytte os

Læserbrev: Faren for atomkrig har aldrig været større, men vi har lukket øjne og ører for det.

I 80’erne vidste folk, at det kunne gå galt - i dag er det gemt væk.

For blot 10 år siden talte Obama om at skrotte alle atomvåben. Nu mener den sikkerhedspolitiske rådgiver John Bolton og en række republikanske senatorer, at enhver traktat, der begrænser USA, er en ulempe.

Tidligere forsøgte man at skabe sikkerhedsforanstaltninger mellem USA og Rusland med et netværk af informationsudveksling, konsultationer og specifikke kanaler for at forhindre eskalering af uundgåelige hændelser. Reagan og Gorbatsjov udtalte i 1985: "En atomkrig kan aldrig vindes og må aldrig udkæmpes".

Situationen i dag: I NATO taler man om, at det skal være muligt som de første at bruge atomvåben. Pentagon har udtalt, at man skal kunne modsvare et cyberangreb med atomvåben. USA har talt om at bruge mindre atomvåben i en "almindelig krig".

Udviklingen af nye våben, der er vanskelige at opdage og hurtigere, øger risikoen for krig ved en fejl. Det behøver ikke at være sådan!

Den 7. juli 2017 vedtog 122 lande i FN et forbud mod atomvåben. Danmark var ikke medunderskriver på forbuddet - det skal vi være!

Vær med til at skabe bevægelse om dette. Deltag den 6. august kl. 20 i Heerups Have. Tilmeld dig på Facebook, del begivenheden og inviter dine venner.

Den eneste måde, hvorpå vi kan beskytte os mod atomvåben, er ved at forbyde dem.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

En af Esbjergs rigeste familier vil bygge nyt sportsanlæg på historisk grund

Haderslev For abonnenter

Cecilie Haaland vil i byrådet: - Jeg kan godt frygte, at folk vil tænke, at jeg ikke ved noget om, hvordan tingene hænger sammen

Varde For abonnenter

Seniorforsker: Ingen tager vare på børnene i asbestsag – politikere må på banen

Billund

Mellem 25 og 35 hektar berørt af hedebrand: - Vi har været begunstiget af vejret

Annonce