Annonce
Debat

Vi skal finde balancen mellem folkeskoler og friskoler

Skoler: I Dansk Folkeparti anser vi folkeskolen for at være det primære undervisningstilbud for vores børn, og skolen skal prioriteres højt. I den seneste tid har der været megen fokus på friskolerne. Socialdemokraterne har foreslået, at statstilskuddet til fri- og privatskoler sænkes, hvilket vækker bekymring i de danske friskolekredse. Tilskuddet skal reduceres årligt med 365 mio. kr. som skal bruges til at styrke folkeskolerne.

I Dansk Folkeparti er vi positive over for friskolerne. Især de grundtvig-koldske friskoler er et godt supplement til folkeskolen. Flere friskoler bør anerkendes for det gode arbejde med at rumme børn med sociale problemer og forskellige udfordringer.

Udsigten til en sænkelse af statstilskuddet vil betyde, at det kun er økonomisk ressourcestærke forældre, som fremadrettet kan sende deres børn i friskole. Desuden kan man være bekymret for fremtiden for friskoler i landdistrikterne med en trængt økonomi. Kommunernes lukningen af folkeskoler har medført etableringen af nye friskoler for at bevare skoletilbuddet, og med et faldende statstilskud vil deres fortsatte eksistens være truet.

Vi må ikke tilsidesætte folkeskolen, men det ville give god mening at skabe et mere stabilt økonomisk fundament for friskolerne, så de ved hvad de kan regne med.

Jens Henrik Thulesen Dahl
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg

Kongeskibet satte et kulinarisk punktum for 101 års genforening

Sport

En ærlig Kasper Hjulmand: Vi skulle aldrig være gået på banen igen med chokerede spillere

Danmark

Helena blev kun 20 år: 'Mor, jeg har glemt mit træningstøj, jeg vender lige om nu og henter det', og så blev der helt stille

Sønderborg

Gense videoen: Dronningen holder reception på Kongeskibet i Sønderborg

Annonce