Annonce
forside

Vi skal genbruge alt det, vi kan

Læserbrev: Der har været skrevet en del om Arwos' indsamling af kasseret tøj og tekstiler til aflevering i genbrugsbeholderne. Jeg synes, det er en rigtig god idé, og jeg kan ikke helt se, at det går ud over de mange etablerede genbrugsbutikker, som ISOBRO påstår.

Jeg har selv før i tiden smidt de hullede sokker, slidt undertøj med mere i den almindelig skraldespand. Jeg kunne ikke drømme om at give det til en af genbrugsbutikkerne, da disse ting er usælgelige - og jeg ville simpelthen ikke byde de frivillige at skulle stå og sortere i de aflagte klude. Derimod giver jeg gerne det salgbare tøj til genbrugsbutikkerne - og det ubrugelige tøj ender nu i Arwos' poser.

Det bliver fremført, genbrugsbutikkernes forretninger bliver skadet, og at salget er faldet i den senere tid.

Jeg er sikker på, at dette ikke skyldes Arwos' tekstilindsamling, men derimod det kæmpestore marked, der huserer på nettet og de utallige loppemarkeder, der findes overalt. Folk har fundet ud af, at man kan sælge stort set alt, og derfor sælger mange det selv og tjener en lille skilling på det.

Jeg går utroligt meget op i genbrug, og hovedformålet for mig er, at dét, der kan genanvendes, ikke ender til forbrænding.

Jeg synes, endvidere det er prisværdigt, at mange frivillige bruger deres tid på at hjælpe andre i enten Blå Kors, Kirkens Korshær eller i de mange andre genbrugsbutikker.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Esbjerg

Brev sendt til to ministre: Esbjerg Kommune beder staten om hjælp til oversvømmelser

Annonce