Annonce
Debat

Vi skal kunne være hele mennesker på vores arbejdsplads

Debat: I denne uge fejrer vi Copenhagen Pride. En uge med fokus på lige rettigheder og lige værd – uanset seksuel orientering og kønsidentitet. Selv om vi er kommet langt med ligestillingen i Danmark, så er der stadig meget at gøre. Tidligere på ugen offentliggjorde jeg en undersøgelse om LGBTI-personers trivsel på arbejdsmarkedet.

Undersøgelsen viser, at et flertal af de spurgte homo- og biseksuelle og transpersoner er åbne om deres seksuelle orientering (69 %) og trives (78 pct.). Men der er også et betydeligt mindretal (27 pct.), som ikke føler, at de kan være fuldt ud åbne om deres LGBT-identitet på arbejdet. Det er alt, alt for mange.

Undersøgelsen viser også, at faglærte og ufaglærte i særlig grad oplever barriere for at være åbne på deres arbejdspladser. Ligesom de i højere grad oplever diskrimination og en generelt negativ attitude over for LGBT-personer på deres arbejde. Inden for LGBT-spekteret udgør transpersoner en særligt udsat gruppe, både hvad angår mistrivsel, oplevelser med diskrimination og oplevelsen af ikke at kunne være åben om deres kønsidentitet på arbejdspladsen.

Det bekymrer mig, at LGBT-personer samlet set har en markant højere risiko for mistrivsel i form af depression og stress end befolkningen generelt.

Man skal selvfølgelig ikke springe ud på sin arbejdsplads, hvis man ikke har lyst. Det skal ingen blande sig i på andres vegne, og slet ikke mig som minister. Men i Danmark anno 2019 skal alle kunne føle sig trygge ved at være åbne om deres kønsidentitet og seksuelle orientering, hvis de ønsker det – uanset hvor de arbejder.

Jeg vil bruge undersøgelsen til at tage en dialog med arbejdsmarkedets parter, udvalgte virksomheder og faglige organisationer. Sammen skal vi se på, hvordan vi kan fremme inklusion og trivsel for homo-, biseksuelle og transpersoner på de danske arbejdspladser. For alle skal tage ansvar.

Alle har gavn af en arbejdspladskultur med plads til forskellighed, uden stereotype forventninger til køn og seksualitet. Det gavner både den enkelte og arbejdspladsen. Vi skal alle kunne være hele mennesker på vores arbejdsplads.

Annonce
Mogens Jensen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Landmand står i gylle til halsen: Jeg har aldrig oplevet noget lignende

Leder For abonnenter

Møde blev en skandale

Flere deltagere udvandrede i vrede, da cirka 35 advokater og ejendomsmæglere var mødt frem til et arrangement, hvor Styrelsen for International Rekruttering og Integration, SIRI, ville orientere om de regler, der gælder for udenlandske EU-borgere, som ønsker at slå sig ned i deres egen bolig i Danmark. Den frustrerede reaktion er fuldt forståelig. SIRI’s direktør Kasper Højvang Kyed og kontorchef Inge Thomsen var med. Civilstyrelsen stillede med direktør Lene Volke Roesen. Og så blev der ellers talt sort. Men konklusionen blev, at for eksempel en tysker ikke kan købe et hus i Danmark og så få et EU-opholdsbevis med virkning fra overtagelsesdagen. I stedet skal huskøberen først tage ophold i en lejet bolig, søge opholdstilladelse og efterfølgende flytte ind i sin ejendom. Den fortolkning er helt urimelig. Helt vildt bliver det, når kontorchef Inge Thomsen antyder, at den stramme praksis skulle bunde i politisk uvilje mod, at for eksempel tyskere køber ejendom i Danmark for at bo her. Disse mennesker er altså fra vores egen kulturkreds. I flere tilfælde er der desuden tale om personer, der i forvejen taler dansk, fordi de enten tilhører det danske mindretal eller har forberedt sig vældig godt på det nye hjemland. Samtidig er der ofte tale om stærkt efterspurgt arbejdskraft. Her bliver der absolut ingen problemer med integrationen. Skulle danske politikere virkelig være modstandere af denne form for indvandring, bør de pågældende efter kontorchefens udmelding straks stå frem og forklare sig. Det bliver i så fald interessant at høre argumenterne. Nu var der lykkeligvis både ejendomsmæglere og jurister med til det skandaløse møde. De sidstnævnte bør undersøge, om SIRI’s praksis ikke er i strid med EU’s bestemmelser. I givet fald skal der anlægges en prøvesag. Den nuværende tilstand er helt uacceptabel. Mennesker med viljen og evnen til at gøre noget godt for Danmark og en kulturel baggrund som vores egen er naturligvis hjertelig velkomne – eller bør være det.

Haderslev

Socialrådgiver beretter om rystende arbejdsforhold: Kommunal leder foreslog glemsomhed i retssag

Esbjerg

Vinderprojekt for Museumspladsen møder modstand fra borgerlige byrådspartier

Annonce