Annonce
Varde

Vi skal se, hvad EU støtter: S-folketingskandidat ønsker flere EU-skilte

Folketingskandidat Niels Ole Beck (S) vil gerne se flere skilte, der viser, hvad EU støtter. Foto: Chresten Bergh

Til debatmøde om EU foreslog folketingskandidat Niels Ole Beck (S), at der bliver sat flere skilte op, når EU støtter forskellige projekter. Også et ønske om mere brug af EU-flaget blev fremsagt på mødet.

Varde Kommune: Hvor meget skal vi se EU-flaget i vores dagligdag? Det var et af de ting, der blev diskuteret på et debatmøde, hvor Liberal Alliance og Socialdemokratiet hver stillede med en europaparlamentskandidat og en folketingskandidat.

Særligt folketingskandidat Niels Ole Beck (S) tog fat i spørgsmålet. Han påpegede, at der faktisk bliver brugt EU-midler på masser af ting i lokalområdet. Det kan være noget så jordnært som gydebanker i Varde Å.

- Det er utallige projekter, som EU er involveret i, og det er godt, for det er opgaver, som kommunen ikke selv kan løfte, sagde han.

Hans pointe var, at for få mennesker kender til det, og derfor ville han gerne have flere skilte sat op, der fortæller, at EU for eksempel har støttet eksempelvis et mikrobryggeri eller et museum.

- Jeg vil gerne have, at vi bliver mere bevidste om, hvad EU har med at gøre, sagde han.

Annonce
Mette With Hagensen, til venstre, vil gerne se flere EU-flag i landskabet. Mette Bock (LA), til højre, har siddet i folketingets præsidium og sagde, at det var på grund af Dansk Folkeparti, at Folketinget end ikke på europadagen flager med EU-flaget. Foto: Chresten Bergh

Brug af EU-flag

Mette With Hagensen, der især er kendt for at have være formand for Skole og Forældre, var med til mødet, og hun bakkede op.

- Kan vi ikke få et EU-flag op, hver gang et sted har fået EU-støtte?, spurgte hun.

Arne Skjoldager, der arbejder som lobbyist i Bruxelles, var også tilhører, og han fandt det underligt, at Danmark bruger EU-flaget så lidt:

- Alle andre EU-landes ambassader hejser deres eget flag og EU-flaget undtagen Danmark, sagde han og påpegede, at Folketinget også har skåret ned på at flage med EU-flaget.

Mette Bock (LA) understregede, at det var på grund af Dansk Folkeparti.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Danmark

Anden brøler fra myndighederne: Derfor må udskældt omskæringlæge fortsætte

Annonce