Annonce
Varde

Vi skal se, hvad EU støtter: S-folketingskandidat ønsker flere EU-skilte

Folketingskandidat Niels Ole Beck (S) vil gerne se flere skilte, der viser, hvad EU støtter. Foto: Chresten Bergh

Til debatmøde om EU foreslog folketingskandidat Niels Ole Beck (S), at der bliver sat flere skilte op, når EU støtter forskellige projekter. Også et ønske om mere brug af EU-flaget blev fremsagt på mødet.

Annonce

Varde Kommune: Hvor meget skal vi se EU-flaget i vores dagligdag? Det var et af de ting, der blev diskuteret på et debatmøde, hvor Liberal Alliance og Socialdemokratiet hver stillede med en europaparlamentskandidat og en folketingskandidat.

Særligt folketingskandidat Niels Ole Beck (S) tog fat i spørgsmålet. Han påpegede, at der faktisk bliver brugt EU-midler på masser af ting i lokalområdet. Det kan være noget så jordnært som gydebanker i Varde Å.

- Det er utallige projekter, som EU er involveret i, og det er godt, for det er opgaver, som kommunen ikke selv kan løfte, sagde han.

Hans pointe var, at for få mennesker kender til det, og derfor ville han gerne have flere skilte sat op, der fortæller, at EU for eksempel har støttet eksempelvis et mikrobryggeri eller et museum.

- Jeg vil gerne have, at vi bliver mere bevidste om, hvad EU har med at gøre, sagde han.

Mette With Hagensen, til venstre, vil gerne se flere EU-flag i landskabet. Mette Bock (LA), til højre, har siddet i folketingets præsidium og sagde, at det var på grund af Dansk Folkeparti, at Folketinget end ikke på europadagen flager med EU-flaget. Foto: Chresten Bergh
Annonce

Brug af EU-flag

Mette With Hagensen, der især er kendt for at have være formand for Skole og Forældre, var med til mødet, og hun bakkede op.

- Kan vi ikke få et EU-flag op, hver gang et sted har fået EU-støtte?, spurgte hun.

Arne Skjoldager, der arbejder som lobbyist i Bruxelles, var også tilhører, og han fandt det underligt, at Danmark bruger EU-flaget så lidt:

- Alle andre EU-landes ambassader hejser deres eget flag og EU-flaget undtagen Danmark, sagde han og påpegede, at Folketinget også har skåret ned på at flage med EU-flaget.

Mette Bock (LA) understregede, at det var på grund af Dansk Folkeparti.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Debat: Luk turistkontoret i Ribe

Annonce