Annonce
Varde

Vi skal se, hvad EU støtter: S-folketingskandidat ønsker flere EU-skilte

Folketingskandidat Niels Ole Beck (S) vil gerne se flere skilte, der viser, hvad EU støtter. Foto: Chresten Bergh

Til debatmøde om EU foreslog folketingskandidat Niels Ole Beck (S), at der bliver sat flere skilte op, når EU støtter forskellige projekter. Også et ønske om mere brug af EU-flaget blev fremsagt på mødet.

Varde Kommune: Hvor meget skal vi se EU-flaget i vores dagligdag? Det var et af de ting, der blev diskuteret på et debatmøde, hvor Liberal Alliance og Socialdemokratiet hver stillede med en europaparlamentskandidat og en folketingskandidat.

Særligt folketingskandidat Niels Ole Beck (S) tog fat i spørgsmålet. Han påpegede, at der faktisk bliver brugt EU-midler på masser af ting i lokalområdet. Det kan være noget så jordnært som gydebanker i Varde Å.

- Det er utallige projekter, som EU er involveret i, og det er godt, for det er opgaver, som kommunen ikke selv kan løfte, sagde han.

Hans pointe var, at for få mennesker kender til det, og derfor ville han gerne have flere skilte sat op, der fortæller, at EU for eksempel har støttet eksempelvis et mikrobryggeri eller et museum.

- Jeg vil gerne have, at vi bliver mere bevidste om, hvad EU har med at gøre, sagde han.

Annonce
Mette With Hagensen, til venstre, vil gerne se flere EU-flag i landskabet. Mette Bock (LA), til højre, har siddet i folketingets præsidium og sagde, at det var på grund af Dansk Folkeparti, at Folketinget end ikke på europadagen flager med EU-flaget. Foto: Chresten Bergh

Brug af EU-flag

Mette With Hagensen, der især er kendt for at have være formand for Skole og Forældre, var med til mødet, og hun bakkede op.

- Kan vi ikke få et EU-flag op, hver gang et sted har fået EU-støtte?, spurgte hun.

Arne Skjoldager, der arbejder som lobbyist i Bruxelles, var også tilhører, og han fandt det underligt, at Danmark bruger EU-flaget så lidt:

- Alle andre EU-landes ambassader hejser deres eget flag og EU-flaget undtagen Danmark, sagde han og påpegede, at Folketinget også har skåret ned på at flage med EU-flaget.

Mette Bock (LA) understregede, at det var på grund af Dansk Folkeparti.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Med fingrene i fælleskassen: Hvor meget bliver mon ikke opdaget?

Det er en fortærsket vittighed i mediebranchen, at der er for få naturkatastrofer og for lidt korruption i Danmark til, at man kan bedrive ordentlig journalistik. Måske står talemåden for fald. Det skyldes hverken den tørre sommer sidste år eller det våde efterår i år, men mere at tilliden til vores offentlige instanser er under pres. Det er ikke bare korruption, vi ser, men også offentligt ansatte lederes tilbøjelighed til at skaffe penge eller fordele til sig selv i kraft af deres job. Og det er mindst lige så slemt. Vi kunne her i avisen i denne uge fortælle, at en politiassistent og en politikommissær fra Esbjerg er tiltalt for at have instrueret en betjent i ikke at undersøge lovligheden af en knallert involveret i et færdselsuheld. Knallertens fører var søn af en politikommissær. Politifolkene er nu tiltalt for misbrug af offentlig stilling. Det var også i denne uge, der bød på en skrækhistorie om, at to tidligere ansatte ved Forsvarets Ejendomsstyrelse er tiltalt for at have modtaget bestikkelse på henholdsvis 1,7 million og 35.250 kroner. Dømmes de tiltalte, slutter de sig til den alt for lange række af sager, som svækker vores tillid til, at myndigheder og deres ansatte til enhver tid vil handle i fællesskabets interesse. Vi har Britta Nielsen-sagen. Vi har den ansatte i Skat, der blev idømt fire et halvt års fængsel for at hjælpe en ven med at få udbetalt uberettiget refusion af udbytteskat. Vi havde for nogle år siden sagen om it-firmaet Ateas bestikkelse af ansatte i Region Sjælland. Så er det jo, at man ikke kan lade være med at spekulere på, hvor mange lignende forbrydelser der ikke bliver retsforfulgt. Sikkert en hel del, vil mange nok gætte på. Når vi tænker sådan, er vi et skridt nærmere ved at miste tilliden til vores myndigheder og vores vilje til at betale skat til at opretholde dem. Det er dybt alvorligt. Politikerne har et arbejde at gøre, og det haster mere, end de måske selv er klar over.

Annonce