Annonce
Debat

Vi SKAL sikre børnenes trivsel – også ved ghettoområderne!

Læserbrev: 1. januar 2020 trådte en lov i kraft, som skulle sikre, at der i institutioner ikke er mere end maks 30 procent af børnene, som kommer fra udsatte boligområder. I Kolding Kommune har vi lige nu tre institutioner, som har fået dispensation fra denne lov. De skal altså først være nede på de 30 procent til 1. januar 2025.

Da Munkebo ikke længere er på ghettolisten og altså er et ikke-udsat boligområde, så tæller børnene derfra ikke længere med i de 30 procent. Det betyder, at hvis vi fastholder dispensationerne, så vil andelen af børn fra ghettoområdet Skovvejen/Skovparken stige markant i de tre daginstitutioner.

Set fra et pædagogisk og udviklingsmæssigt synspunkt er det uhyre vigtigt for børn at være i en blandet børnegruppe - frem for en børnegruppe, hvor alle har samme baggrund og socioøkonomiske forhold. Derudover er en vigtig faktor i denne diskussion, at hvis forældre uden for det udsatte boligområde skal tilvælge netop disse institutioner, så skal de sikres, at der er en blandet børnegruppe og ikke en majoritet af udsatte børn. Da en majoritet af udsatte børn i institutionerne kan få nogle forældre til at vælge institutionen fra.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Tønder

Den nye skole i Skærbæk

Annonce