Annonce
Tønder

Vi skal sikre land og by

Regnvejr - oversvømmelse Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce

Læserbrev:  Gennem de sidste 100 år er årsnedbøren steget med mere end 200 mm i Tønder Kommune, som ligger i det mest regnrige område i Danmark, en stigning som forsætter i forstærket grad.

Vore vandløb er generelt dimensioneret i 1930´erne – 1950´erne, hvor årsnedbøren var 150 mm mindre end i dag.

Det betyder, at vandløbene ikke længere kan følge med. Det så vi meget tydeligt sidste efterår og vinter, hvor der var store oversvømmelser i kommunen, der truede både byer, veje og tunneller, samt oversvømmede store landbrugsområder.

Det er på tide, at vi får gjort noget ved disse forhold. Løsningen er ikke, som nogen i byrådet er inde på, at prisgive en række gode landbrugsarealer. Landbruget og dets jord (vores spisekammer) er en livsnerve i Tønder Kommune og at opgive en del af det, svarer til at save den gren over, som vi selv sidder på. Det er en håbløs og defensiv, ja negativ, politik.


Det er på tide, at vi får gjort noget ved disse forhold. Løsningen er ikke, som nogen i byrådet er inde på, at prisgive en række gode landbrugsarealer.

Fra læserbrevet


I stedet skal vi tænke offensivt, så vi kan bevare vores jord og forhindre oversvømmelser af vore byer. Så vi kan bevare vores livsgrundlag.

Byrådet må ud af deres dvaletilstand og udarbejde nye regulativforslag for vore vandløb. F.eks. for vandløbet Bredeå med tilløb, der i hele deres længde bør gøres 10 - 20 procent bredere, 20 cm dybere, oprenses bedre, og gennemløbet i Ballum Sluse gøres tre gange større. Samtidig bør en højvandspumpe ved slusen kraftigt overvejes. Byrådet spildte ¾ år i 2020 på ingenting; nu må Udvalgene og Byrådet i gang. Så ovenstående skal betragtes, ikke alene som en opfordring, men som et konkret forslag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

VM: Dagens kampe og tv

Debat

Giv borgerne klar besked, Engelbrecht

Annonce