Annonce
Læserbrev

Vi skal udnytte muligheden for nul CO2-udslip

Læserbrev: Tønder Fjernvarme undersøger muligheden for økonomien for et nyt varmeproduktionsanlæg på 3,75 MW flisfyret kedelcentral. Det svarer måske netop til 1 stk. 150 meter høj vindmølle, men kun når produktionen foregår døgnet rundt. Selv om det blæser ofte nu om stunder er det ikke nok, det er derfor vi har brug for de nye højspændingsforbindelser på 400 KV, for at fordele energien.

Undertegnede har tidligere udtalt, at der er brug for 1.600.000 yderligere egnede hustage med solceller og batteri og samtidig 10.000 150 meter høje vindmøller på 3,6 til 4.0 MW. Det er netop til afbalancering af vindmøllestrøm de 400 KV ophængte luftledninger er vigtige. Gennem de 18 kabler i 37 meters bredde opstår der klumper i strømmen, fordi strømmen ikke går hurtigt nok igennem. Det er ikke optimalt med nedgravede kabler og det blev også oplyst ved møderne i Bredebro og Ribe.

Kvaliteten af strømføring med den pågældende kabel nedgravning er mangelfuld og meget mere kostbar og skal holde i mindst 100 år. 100 år med mangelfuld elnet, det er da en fejlinvestering der er til at få øje på. Jeg synes vi skal investere i det rigtige og det gunstigste, acceptere 400 KV højspændingsledningen, men i stedet for over Tønder føre den over Foulum, Vejen, Kassø og derefter lige nord for grænsen imod vest og i Bremsbøl vest for den vestligste vindmølle over grænsen til Klixbøl.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Kommentar: Et ja er et ja og binder alle partier i et forlig

Seks partier står bag. Seks partier fra Dansk Folkeparti til SF gik sammen og fik forhandlet et budget hjem – fint og uden de store problemer i øvrigt. For modsat naboerne i Haderslev og større kommuner som Kolding og Esbjerg er der styr på økonomien i Aabenraa. Ikke store og uhyggelige besparelser på børn, unge og ældre her. Tværtimod blev der råd til blandt andet at give skolerne lidt ekstra. Det var dog også helt nødvendigt. Penge til de ældre var der ikke, og det har fået kommunens seniorråd til i et høringssvar til budgettet at komme med dette krav til politikerne: Send flere penge, tak. ET NATURLIGT KRAV, for det er jo nærmest det, rådet er dannet for. At skabe så gode betingelser for kommunens ældre som muligt. Herunder at forlange flere penge i forbindelse med budgetforhandlinger. Kravene bliver ikke efterkommet, selv om byrådets populist par excellence, viceborgmester Ejler Schütt, selvfølgelig ikke kunne dy sig. Jamen, det må vi da se på, lød det sammenfattende fra DF’eren til jv.dk og JydskeVestkysten i begyndelsen af ugen, da vi skrev om Seniorrådets ønsker, og han understregede sin pointe ved at foreslå et møde i forligsgruppen inden for et par uger. Hvorfor sige nej til politisk sympati fra nogle vælgere, når muligheden nu bød sig? Nej vel, dertil er Ejler Schütts politiske næse alt for veludviklet. TIL GENGÆLD VAR der ikke megen respekt eller sympati at hente hos borgmester Thomas Andresen (V). – Undskyld mig, men hvor skal pengene komme fra, lød det nærmest arrigt fra borgmesteren, der bestemt ikke ser nogen anledning til at indkalde forligspartierne igen. Socialdemokratiets nye gruppeformand og nyudnævnte borgmesterkandidat, Erik Uldall Hansen, lod sig ikke friste. Også han står bag det forlig, partiet har givet og taget i. Selvfølgelig gør han det. – Vi har valgt, at børnene og folkeskolerne skulle have, sagde Uldall Hansen som begrundelse. Godt for det. Et ja er et ja, og et forlig er et forlig. Det ville tendere det useriøse at genåbne budgettet, blot et par uger efter det blev underskrevet, fordi man lige kom i tanke om, at der var nogle vælgergrupper, der ikke havde fået. Som om de var glemt. SÅDAN KAN DET POLITISKE arbejde ikke foregå. Nok er den økonomiske situation i Aabenraa fin, nok er der råd til lidt ekstra i 2020, men Aabenraa var for omkring et årti tilbage igennem store og voldsomme besparelser, og en gentagelse af dengang ønsker ingen i byrådet. Slet ikke ved at ødsle i gode tider. Derfor får Seniorrådet et klart nej til sine ønsker om flere penge. Og Schütt må naturligvis stå bag det forlig, han på sit partis vegne har indgået med Venstre, Socialdemokratiet, Slesvigsk Parti, De Konservative og SF. Eller vælge at træde helt ud. Borgmesteren behøver ikke DF’s stemmer i byrådssalen. Men så langt går Ejler Schütt selvfølgelig ikke, og det var heller ikke tanken bag hans udmeldinger. Han fiskede såmænd bare efter lidt sympati. GOD WEEKEND

Sydjylland

Hjertestop-ordning har klaret sig over al forventning: Nu overvejer regionen at skrotte den

Annonce