Annonce
Sønderborg

Vi skylder vores børn de bedste kommunale dagtilbud i Sønderborg Kommune, nu og i fremtiden!

Annonce

LÆSERBREV: Man har de seneste dage kunne læse, at der lukkes børnehaver i henholdsvis Augustenborg og Hørup. Jeg forstår fuldt ud de bekymringer beslutningerne har affødt. Jeg har nemlig selv været igennem hele møllen som forælder. Jeg ved hvor smerteligt det føles, når ens velfungerende børnehave står til lukning og skal over i nye rammer. Det var et kæmpe chok både som forælder og som lokal.

Helt forståeligt protesterede jeg højlydt imod beslutningen om en sammenlægning af børnehaverne. Jeg var stærkt bekymret for at personalet fra ”min” børnehave, ikke kunne udføre samme gode arbejde i andre rammer og med flere børn. Men de ord har jeg måtte tage i mig igen. Personalet i den nye børnehave gør et fantastisk stykke arbejde hver eneste dag. I dag har vi ikke tre børnehaver mere i Nordborg, der kæmper en indbyrdes kamp om børnene. En kamp børnehaverne desværre ikke kunne komme uden om, fordi der ikke fødes tilstrækkeligt antal børn i vores kommune. Vi har nu to velfungerende kommunale børnehaver i Nordborg.


Personalet i den nye børnehave gør et fantastisk stykke arbejde hver eneste dag. I dag har vi ikke tre børnehaver mere i Nordborg, der kæmper en indbyrdes kamp om børnene.

Rikke Lock Harvig, medlem af Sønderborg Byråd (S), Lønsømadvej 11, 6430 Nordborg.


Det kunne nemt komme til at lyde som en spareøvelse eller at det vil medføre en forringelse af kvaliteten at lukke eller sammenlægge børnehaver. Men det er det bestemt ikke. Faktisk bruger vi over 22 millioner kr. i Hørup til renovering og tilbygning af Bygadens Børnegård samt udvidelse og modernisering af legepladsen. I Augustenborg ombygger vi for 41 mio. kr. og sikrer en bedre overgang til skolen. Det er ganske enkelt for at skabe optimale rammer dvs. gode bygninger, plads og legepladser som understøtter den pædagogiske kvalitet.

Det er en investering der skal skabe optimale faciliteter for vores børn, og sørge for bedre normering i hele åbningstiden. Dette er nemlig svært at sikre når en institution bliver for lille. Det er derfor vores opgave, at levere ordentlige arbejdsbetingelser for de medarbejdere, som i dag gør et fremragende arbejde og som også i fremtiden skal og ønsker at levere kommunale dagtilbud af høj kvalitet. Det skylder vi vores børn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sønderjyske Fodbold

Riddersholm: - Jeg deler spillernes følelse. Vi er enormt skuffede

Annonce