Annonce
Læserbrev

Vi strammer op om regler for vederlag

Annonce

Læserbrev: Gennem det seneste år, har der været flere eksempler fremme på, at byrådsmedlemmer og regionsrådsmedlemmer fortsat har modtaget vederlag, selvom det har været fraværende. Derfor har vi i Venstre sammen med regeringen, SF, RV og K, nu taget initiativ til at stramme reglerne.

Fremover vil der blive stillet krav om dokumentation for at bevare sit vederlag ved fravær på grund af sygdom. Desuden vil et medlem af byråd eller regionsråd, som har været fraværende af andre grunde end helbredstilstand i mere end en måned opleve at vederlaget ved næste månedsskifte ophører. Dette er en markant opstramning – da der i dag går tre måneder, inden vederlaget stopper.

Og sidst men ikke mindst vil man som medlem af et byråd eller regionsråd og har fravær af andre grunde en sygdom, ikke kunne få vederlag, når der er indkaldt en stedfortræder til at klare opgaven. Kort og godt, kan der ikke her udbetales penge til både medlemmet og suppleanten i mere end 7 dage.

Lad mig give et par eksempler. Hvis man vælger, som byrådsmedlem, at tage orlov i tre måneder for at rejse jorden rundt og at der her selvfølgelig er brug for at indkalde en suppleant for at videre føre arbejdet – vil byrådsmedlemmet kun modtage vederlag i 7 dage. Der bliver således ikke udbetalt to gange vederlag – til medlemmet og til suppleanten i en meget lang periode.

Både byråds- og regionsrådsmedlemmer har som udgangspunkt pligt til at varetage deres hverv og har som følge heraf også mødepligt. Uanset mødepligten anerkendes det selvfølgelig at man kan have lovligt forfald. Det kan for eksempel være at der er et medlem, som har et arbejder, som kræver længere ophold i udlandet. Det kan være ønsket om at rejse ud og opleve verden og det kan være eget ønske om orlov til efter- og videreuddannelse. Dette blot nogle eksempler.

Jeg glæder mig rigtig meget over, at vi nu strammer op om reglerne. Dette er sund fornuft og jeg ved, at også mange byråds- og regionsrådsmedlemmer er enige med mig. Jeg forventer de nye stramninger træder i kraft lige efter sommerferien i år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

100 år siden Genforeningen: En stor dag for Sønderjylland, Danmark og Verden

Annonce