Annonce
Debat

Vi tager naturen tilbage

Annonce

Læserbrev: En arbejdsgruppe i Enhedslisten Esbjerg udarbejdede sidste år et oplæg om biodiversitet i Esbjerg Kommune.

Formålet var at gøre rig og varieret natur til byens folkesag og samle alle dele af Esbjerg: Partier, grønne organisationer, forretningslivet, handelsstandsforeninger, landbruget, kolonihaveforeninger, sportsforeninger, boligforeninger, grundejerforeninger m.fl.

Og med forventet - og vigtig opbakning - fra kommunen, ugeaviserne og JyskeVestkysten i bestræbelserne om at fremme folkesagen i hele Esbjerg Kommune.

Som udgangspunkt er mere biodiversitet hverken dyrt eller besværligt. Det drejer sig blot om at tænke lidt anderledes  i muligheder, og ikke i begrænsninger.

Vi ønsker mange, også små, områder med øget biodiversitet helt ned til altankasserne. At man tænker i sten, vandhuller, insektvenlige planter.

Vi ønsker en kommune, der i bogstaveligste forstand summer af liv skabt af borgerne, landbruget, virksomhederne m.fl. der alle vil kunne påberåbe sig ejerskab til en flottere og mere spændende kommune.

Ingen enkeltpersoner, partier eller organisationer kan løfte opgaven alene.

Det lykkedes. Vi tog initiativet, og vi har holdt et velbesøgt virtuelt møde. Enhedslistens rolle fremover er at gå ind i det praktiske arbejde, på lige fod med alle andre der nu har tilsluttet sig ideen. Og vi ser frem til at endnu flere vil være med.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce