Annonce
Trekantområdet

Vi taler med Vejles handlende: 'Politikerne kender da også til black friday, så jeg kan slet ikke forstå, at de ikke har sat gang i det med mundbind noget før'

Foto: Christina Møgelvang Mosegaard
Fra mandag skal vi igen tage mundbind på, når vi shopper. Vi gik på gågaden i Vejle for at høre, hvad de forretningsdrivende tænker om de skærpede restriktioner.

Vejle: Ak nej, coronapandemien har endnu ikke sluppet sit jerngreb i danskernes liv. Det er vist gået op for de fleste. Smittetallet er eksploderet i Danmark, og lige nu meldes der dagligt om mere end 4000 nysmittede.

Og det har nu fået konsekvenser.

Blandt andet skal vi igen til at bære mundbind udvalgte steder. Fra mandag 29. november kommer det i første omgang til at gælde i supermarkeder, detailhandel og offentlig transport.

Annonce

I butikkerne er det indtil videre kun kunderne, der skal bære mundbind - det diskuteres stadig, om de ansatte også skal.

Avisen har været en smut i gågaden i Vejle for at finde ud af, hvad udvalgte butikker tænker om de nye mundbindskrav.

Spørgsmålene lød sådan:

Hvordan reagerede du, da du hørte budskabet om mundbind igen?

Hvad gør det ved jeres arbejdsmiljø, hvis I skal have mundbind på hele arbejdsdagen?

Bliver der solgt mindre, når kunderne har mundbind på?1 Vi skal lade være med at være sådan nogle tudekiks

Helle Madsen, skobutikken Helle M. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard

Helle Madsen, skobutikken Helle M:

- Først blev jeg ked af det, og så tænkte jeg, at det er naturligt, at det ville komme igen. Men samtidig må jeg sige, at jeg ikke kan forstå, hvordan smittetallet kan stige så vanvittigt.

- Mundbindene har en hæmmende effekt. Kunderne orker det ikke mere. De er ved at rende sure og trætte i det der med tanken om mundbind. Det er ikke, fordi jeg oplever, at de er sure på nogen, men det er bare rigtigt træls at skulle rende rundt med dem igen, og bruger man for eksempel briller, så dugger det.

- Hvis kunder skal dækkes til, skal vi også. Her i butikkerne har skærme på, for vi kan ikke ånde med det mundbind på - en hel dag.

- Det her er jo bare prisen, vi må betale. Hvis de skulle beslutte igen at lukke os, så ville jeg virkelig blive meget ked af. Jeg tager gerne imod, at vi skal gå med mundbind, hvis det kan betyde, at vi kan holde butikkerne åbne. Helt klart.

- Og så skal vi ellers lade være med at være sådan nogle tudekiks og bare se at følge med. Der er jo ikke andet at gøre. 

2 Det har ikke været nemt for de dyre varer under coronarestriktionerne

Malene Gundersen, Room4, Gundtoft. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard

Malene Gundersen, Room4, Gundtoft:

- Det kom ikke bag på os. Vi havde regnet med, at der snart ville komme nogle restriktioner.

- Vi kan faktisk allerede mærke det i dag. Kunderne er begyndt at tage mundbindene på, men det hæmmer dem meget at have mundbind på. Det tager noget af købelysten fra dem. Det mærker vi helt klart.

- Vi vil være kede af at skulle have mundbind på hele dagen her i butikken. Det er meget ubehageligt, og personalet bliver meget hurtigt trætte. Vi har købt både visirer og mundbind til alle, så de kan skifte i løbet af dagen. Og vi gør det selvfølgelig gerne og følger reglerne, for sådan er det jo bare. Men det er også træls.

- Vi håber dog rigtigt meget, at kunderne vil komme, selvom der skal bæres mundbind.

- Det har ikke været nemt for de dyre varer under coronarestriktionerne. Og hvis der kommer flere restriktioner nu, så vil de jo alligevel ikke købe de nye kjoler til festerne, og nu har vi lige købt hjem til det. 

3 Det kan være noget bøvl for dem, der har briller

Kim Blicher, indehaver af Kop & Kande, Vejle. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard

Kim Blicher, indehaver af Kop & Kande, Vejle:

- Først tænkte jeg... åh, nu igen... Men samtidig tænkte jeg også, at hvis det er det, der skal til, jamen, så er det det, vi gør. Vi er faktisk villige til at gøre alt, bare vi ikke bliver lukket ned. Det var jo en katastrofe sidste år, hvor mange butikker måtte lukke lige inden jul. Sådan må det ikke blive igen i år.

- De kunder, der kommer i butikken, køber det samme, uanset om de har mundbind på eller ej, men spørgsmålet er nok nærmere, om man igen skubber salget over på internettet med dette her.

- De ansatte i vores butikker må selv bestemme, om de vil bruge mundbind eller visirer. Det kan være noget bøvl for dem, der har briller. Mange af vores unge medarbejdere er ret cool omkring at skulle have det på en hel dag, for de er så vant til at skulle bruge det ellers - for eksempel, når de tager offentlig transport. Det kan da være lidt irriterende de første dage, men så vænner man sig til det. 

4 Vi tager visirerne på allerede i dag til black friday

Susanne Jensen, Bog & Idé Vejle. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard

Susanne Jensen, Bog & Idé Vejle:

- Jeg synes godt nok, at de har besluttet det her en postgang for sent. Nu har vi jo black friday - og det er endda over hele landet. Der er allerede mange i butikken nu, så hvordan hele black friday bliver... det tør jeg slet ikke tænke på. Politikerne har jo godt vidst, hvor det her bar hen og de kender da også til black friday, så jeg kan slet ikke forstå, at de ikke har sat gang i det med mundbind noget før.

- Så på black friday tager vi allerede visirerne på. Vi venter ikke til på mandag. Jeg bliver jo nødt til at beskytte mine medarbejdere, især inden julen. Det er visirer frem for mundbind, vi bruger her. Så kan vi bedre få luft, når vi skal have det på en hel dag.

- Jeg kunne godt forestille mig, at kunderne vil komme til at handle hurtigere, for man går ikke rundt med mundbind og bliver inspireret på samme måde, som ellers.

- Det her kommer helt klart til at betyde, at salget kommer til at boome via vores hjemmeside. 

Annonce
Erhverv For abonnenter

Padelklub, hudpleje og maling: Kapitalfonde køber virksomheder for millioner i Kolding

Danmark

Søndagens coronatal: Endnu en dag med over 25.000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Poul har den livstruende kræft, som kun rammer mænd: Dødsangst er ikke noget vi mænd taler om

Kultur For abonnenter

Lars bor i et hus med en helt særlig historie: Fra sin altan har han en unik udsigt over hele Kolding

Erhverv For abonnenter

Så er den gal igen: Grillkiosk får bøde for indtørret kødsaft, fedtperler og seks kolde pølser med en afløbsslange henover

Haderslev

Risiko for spredning: Fyrrum står i flammer på landejendom

Tyske oversvømmelser chokerede verden: Det kan også ske i Danmark, for vi bygger for tæt på vandet

Erhverv For abonnenter

Travl erhvervsmand fik stor sponsoraftale i hus: Hjertet banker for fodboldklub

Trekantområdet For abonnenter

De brølende 70'ere: Femårig opdager brand, og Lego er ikke giftig

Sydjylland For abonnenter

Jeg skød en impala på min 14-års fødselsdag: Det kunne have været mig, der var endt som en sag hos kommunen

Løvkvist om formandsdebat i DF: Messerschmidt skal tirres, indtil han forløber sig

Varde For abonnenter

Trafikplaner for millioner i Blåvand holder for rødt lys - er først færdig i 2025

Billund For abonnenter

Maskinfabrik vokser: Snart breder virksomheden sig over 2000 kvadratmeter

Haderslev

Sammen mod ensomhed: For Anette, Jonna og Steen er mandag verdens bedste dag

Annonce