Annonce
Biler

Vi tester: Forbedret Audi har masser af udstyr og høj komfort

Den faceliftede Audi A4 Avant stiller op i versionen med 190 hk dieselmotor. Det er en fremragende allroundbil med masser af udstyr og høj komfort. Foto: Jonas Ahlstrøm
Audi A4 har haft det svært, men et omfattende facelift gør bilen relevant igen.

Da den seneste generation A4 kom i 2015, var den på sin vis en pragtpræstation. Alt var nyt, bl.a. platformen, der gjorde bilen større indvendigt, Desværre var designet kedeligt og næsten ikke til at kende fra forgængeren, samtidig med at priserne steg markant. Derfor udeblev salgssuccesen.

Nu har Audi så spenderet et stort facelift til A4, så det ydre harmonerer bedre med de indre værdier. Og lad os slå det fast med det samme. Den forbedrede Audi A4 er en fremragende bil, og her kommer forklaringen: For det første ser den lidt mere interessant ud.

Der er nye LED-forlygter som standard, en ny kølergrill og nok så væsentligt: Den kedelige profil er gjort mere muskuløs takket være bredere skærme. Måske ikke de vilde ting, men med stor betydning.

Også indvendigt er der nyheder, for infotainmentskærmen på hele 10,1 tommer er ny og er nu berøringsfølsom. Den virker hurtigt og har en fin grafik. Instrumenteringen er let at betjene, for der er klassiske knapper til bl.a. klimaanlæg. Der er også mulighed for fuld digital instrumentering, men det koster 12.000 kr. ekstra. Man sidder tilmed også godt i sportssæderne, der er standard.

Audi har regnet nøje efter med priserne, så det hele ser faktisk ret attraktivt ud. Udstyrsniveauet er nemlig ganske højt, og selv i basismodellen er der adaptiv fartpilot, automatisk parkeringshjælp og sportssæder med i prisen, men at man skal betale 7.000 kr. for Apple Carplay, er en frækhed.

Audi A4 2,0 TDI 190 Avant Advanced Prestige Tour, som vi tester her, koster fra 475.000 kr. og har en skattemæssig værdi ved erhvervsleasing, som udgør 400.000 kr.

Dermed koster den i store træk det samme som konkurrenter som BMW 3-serie, Mercedes C-Klasse og Volvo V60, men har mere udstyr.

Annonce

Audi A4 40 TDI Advanced Prestige Tour

Fire stjerner ud af seks

Pris: 475.000 kr.

Beskatningsgrundlag: 395.000 kr.

Forbrug: 18,9 km/l

CO2 per km: 141

Motor: 2,0 diesel med fire cylindre

Hk: 190

Nm: 400

0-100 km/t.: 7,9 sek.

Topfart: 231 km/t.

L/B/H: 476/185/144 cm

Bagagerum: 505 liter

Anhængervægt m/bremser: 1.700 kg.

Lækker dieselmotor

Der er flere fine motorer at vælge ud fra, bl.a. en fremragende 2,0 benziner med 190 hk, men her i testen gælder det jo diesel, og bilens 190 hk dieselmaskine er blandt de bedste. Jo, man kan godt høre dieselklapren, når det er koldt, men generelt er det klassens mest støjsvage motor.

Samtidig savner man under ingen omstændigheder kræfter, til gengæld kan automatgearet af typen med dobbeltkobling og syv trin af og til tøve lidt med at finde det rigtige gear.

Nogen sjov bil er A4 ikke, langtfra. Køreegenskaberne er til den seriøse side, og man får ikke lyst til at udfordre forhjulstrækkeren i snævre sving. Med andre ord er det en typisk Audi, der nok har det bedst på lange stræk. Overvejer man den frække S-Line-version, skal man lige notere sig, at affjedringen her er ganske hård.

Du kan f.eks. også tilkøbe Plus-udstyrsversionen for 15.000 kr., hvor bilen så udstyres med LED for- og baglygter, komfortklimaanlæg i tre zoner og lændestøtte med massagefunktion og kørselsassistenten, der selv kan holde A4-modellen i sporet, mens man slipper rattet over kortere afstande.

Konklusion

Audi A4 er det nemme valg, for selv om designet er blevet mere interessant, er det stadigvæk en bil, der ikke generer nogen og måske nok stadigvæk er lidt kedelig. På den anden side er der godt med udstyr, med enkelte svipsere, overskuelig instrumentering, fin komfort og en fremragende dieselmotor.

Instrumenteringen kan blive digital, formedelst 12.000 kr. Foto: Jonas Ahlstrøm
Den nye skærm er berøringsfølsom, og det er en kæmpe opdatering i forhold til før. Foto: Audi
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Formand for menighedsråd trækker sig i protest over biskop: Det vil jeg ikke være med til

Annonce