Annonce
Varde

- Vi vil da gerne være en ny turistmafia: Politikere på tur i populær badeby

Jan Helsinhof er sommerhusudlejer, og han er glad for politikken på området. Her med Eva Kjer Hansen, Susanne Eilersen, Henrik Dahl og Michael Nordentoft. Foto: Morten Nielsen
En gang var der en jysk trafikmafia. Nu kan den opstå inden for turisme. Men turisterhvervet har det nu så godt, at der er svært at bevare pessimismen.

Henne Strand: Tre politikere på tværs af politiske partier i blå blok er gået sammen om at kigge på turismen i Vestjylland, som har fået verdenspressens bevågenhed. Men kan turisterhvervet bruge denne hæder i alverdens internationale medier til noget?

Henne Strand er af den amerikanske tv-kanal CNN udpeget som et af 17 steder i Europa, der er et besøg værd. Det var Susanne Eilersen (DF), Henrik Dahl (LA) og Eva Kjer Hansen (V), som også er minister for fiskeri, ligestilling og nordisk samarbejde, som tirsdag kørte til Henne Strand i en Cadillac. Symbolikken med en amerikansk bil var, at amerikanerne viser interesse for Henne, men er Henne klar til amerikanerne? Alle tre politikere stiller op i Sydjyllands Storkreds.

Annonce
Det er jo fint, at vi kan tage nogle ting med tilbage på gruppemødet i vore partier.

Henrik Dahl, LA, om en mulig turistalliance på tværs af partiskel.

Hold fast i sommerhusreglen

De tre politikere mødte blandt andre Jan Helsinghof, som er direktør i Købmand Hansens Feriehusudlejning. Han er meget tilfreds med den politik, der allerede nu føres.

- Det vigtigste er at holde fast i sommerhusreglen, siger Jan Helsinghof om den regel, som hindrer udlændinge i at købe sommerhuse i Danmark. Den er grundlaget i sommerhusudlejningen.

Her er det nok Henrik Dahl, der har det største problem, for LA er imod den regel.

- Men jeg er pragmatiker. Jeg har intet imod det, som det nuværende folketing har bestemt, siger Henrik Dahl.

En ny mafia

Dansk Folkepartis Susanne Eilersen nikker tilfreds, at det netop er et ønske at bevare denne regel fra erhvervet. Det er i tråd med DF-politik.

Er de tre politikere ved at skabe en sydjysk turistmafia på linje med den jyske trafikmafia, som gik på tværs af borgerlige og røde partier for at få motorveje?

- Det vil jeg slet ikke have noget imod, hvis vi er ved at lave en sydjysk turistmafia, siger Eva Kjer Hansen.

- Det er jo fint, at vi kan tage nogle ting med tilbage på gruppemødet i vore partier, siger Henrik Dahl.

- Vi skal sørge for, at der også lander noget til områderne her, siger Susanne Eilersen om bevillingerne fra staten.

Eva Kjer Hansen, Henrik Dahl og Susanne Eilersen på tur i en amerikansk bil. Foto: Morten Nielsen

Skattefradrag gav 100 ekstra sommerhuse

Michael Nordentoft har i 20 år drevet cafeen Ishuset i Henne Strand, og han er en tilfreds mand. Der kommer mange turister, og her i påskeferien er det næsten vildt.

Et problem i år er dog, at ferierne falder sammen i Danmark og i Tyskland, og det betyder, at højsæsonen bliver kort og hektisk. Måske kan hoteller i Henne få sæsonen til at strække længere, og der kan måske også blive plads til amerikanere så, konstaterer Michael Nordentoft.

Der er dog gjort meget politisk allerede.

- Det øgede fradrag til sommerhusejerne har givet 100 sommerhuse til udlejning her i Henne. Tre udlejningssommerhuse svarer til én arbejdsplads, siger Jan Helsinghof.

Fradraget trådte i kraft for et lille år siden.

- Vi har også nedsat elafgiften og sørger for forbedringer på hovedvej 11, siger Eva Kjer Hansen.

Turistfolkene nikker, der er gjort meget. Bare hold fast i det, lyder det råd, som de tre politikere får med hjem. For her går det godt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Først nu er Britta Nielsen dømt

Det har vakt berettiget opsigt, at det over en lang årrække lykkedes Britta Nielsen at stjæle over 100 millioner kroner, som ellers skulle være brugt til gavn for de svageste borgere i samfundet. Hvordan kunne en betroet offentligt ansat optræde så kynisk? Og hvordan kunne kontrolmekanismerne i en ellers gennemreguleret offentlig sektor svigte i så uhørt grad? Det er spørgsmål, mange danskere savner gode svar på. Og med god grund. For Britta Nielsen-sagen er sammen med andre statslige skandaler i de senere år med til at skabe tvivl om, hvorvidt vores samfund virkelig er så ukorrupt og velfungerende, som vi ellers godt kan lide at bryste os af. Desværre har Britta Nielsen også kunnet have oplevelsen af at være dømt på forhånd. Her er, hvad daværende socialminister Mai Marcado (K) sagde om Britta Nielsen i efteråret 2018 til Berlingske: - Man er virkelig gennemgående et dårligt menneske, når man vælger at stjæle fra den her gruppe. Så har man jo ingen moral og ingen nedre grænse for anstændighed. Mai Mercado havde fuldstændig ret i sin bedømmelse af Britta Nielsen. Men det var meget upassende, at hun stemplede Britta Nielsen som skyldig, inden retten havde talt. Det var en udtalelse, der formentlig er i strid med god forvaltningsskik, da Mai Mercado på det tidspunkt var minister og dermed havde et særligt ansvar. Såvel borgere, medier som politikere kan undervejs i en så omtalt sag som denne nemt komme til at bruge formuleringer, der reelt slår fast, at den mistænkte er skyldig. Men det er meget vigtigt, at vi holder fast i, at det kun er de uafhængige domstole, som kan frikende eller dømme en anklaget. Det skal også gælde for en gennemført kynisk svindler som Britta Nielsen. Selv om hun siden efteråret 2018 af de fleste har været opfattet som skyldig, var det først tirsdag klokken 16.30, at hun fik sin dom ved Københavns Byret. Mange vil nok mene, at hun havde fortjent en længere straf end de seks år og seks måneders fængsel, det blev til. Men det er ligegyldigt for Britta Nielsens sag, hvad den enkelte borger mener. Retten har talt, og sådan skal det være i et retssamfund.

112

Sag mod bisidder, der hængte jobcenter-ansatte ud på YouTube, er blevet udsat: Dommeren undersøges for at være inhabil

Annonce